VÕISTLUSTÖÖ NR 26 (MAGUS)
Vastlakukkel. Kus ikka kõige rohkem vastlakukkleid süüakse, kui meil siin Eestis. Vastlad on Eesti traditsioon ja jääb seda kuni aegade lõpuni.
Tordi sisuks on brownie koos toorjuustu-vahukoore kreemi, vaarikate ja keedukreemiga.
400g martsipani
sobivaid toiduvärve
BROWNIE
võid 50gr
tume shokolaad (pergale) 100g
nisujahu 90g
sooda 1/4 tl
valge suhkur 150gr
muna 2tk
piim 100g
sool 1/4 tl
vaniilsuhkur 1/2tl
Kuumuta ahi 170° C. Sulata šokolaad ja või veevannis. Lase veidi jahtuda. Sega kokku kõik kuivained kaussi. Sega munad suhkruga. Munad ei pea olema täiesti vahtu löödud, vaid segunenud. Lisa munasegule sulatud šokolaad, sega ühtlaseks. Lisa piim ja jahusegu. Sega ühtlaseks ja vala taigen küpsetuspannile. Küpseta programmil "ülemine alumine" 20 minutit. Valmis brownie peab olema sees natuke niiske, raske ja mõnusalt šokolaadine ja mitte mingil juhul kuiv! Jahuta brownie, kui ta on valmis.
Kreem:
400ml vahukoort
100g suhkrut
400g toorjuustu või mascarponet
Vahusta vahukoor suhkruga, lisa toorjuustu. Vahusta keskmisel kiirusel nii kaua, kuni toorjuustu tükke kreemis pole.
Võikreem martsipani alla:
200g toasooja võid
80g kondenspiima
100g tuhksuhkrut
Vahusta kõik kokku.
Keedukreem:
2 täismuna
2tl vanilli ekstrakti
50g jahu või maisitärklist
600ml piima
100g suhkurt
Mul ei ole kodus aega, et mune eraldi vahustada, seega lisan kõik asjad väikesesse kastrulisse, vahustan segu saumikseriga ja seejärel panen keema. Keedan madalal kuumusel kuni kreem on paksenenud.