Postitusi: 1
Tiitel: Kokaõpilane
2015-02-24 10:42:49 |
VÕISTLUSTÖÖ NR 26 (MAGUS) Vastlakukkel. Kus ikka kõige rohkem vastlakukkleid süüakse, kui meil siin Eestis. Vastlad on Eesti traditsioon ja jääb seda kuni aegade lõpuni. Tordi sisuks on brownie koos toorjuustu-vahukoore kreemi, vaarikate ja keedukreemiga. 400g martsipani sobivaid toiduvärve BROWNIE võid 50gr tume shokolaad (pergale) 100g nisujahu 90g sooda 1/4 tl valge suhkur 150gr muna 2tk piim 100g sool 1/4 tl vaniilsuhkur 1/2tl Kuumuta ahi 170° C. Sulata šokolaad ja või veevannis. Lase veidi jahtuda. Sega kokku kõik kuivained kaussi. Sega munad suhkruga. Munad ei pea olema täiesti vahtu löödud, vaid segunenud. Lisa munasegule sulatud šokolaad, sega ühtlaseks. Lisa piim ja jahusegu. Sega ühtlaseks ja vala taigen küpsetuspannile. Küpseta programmil "ülemine alumine" 20 minutit. Valmis brownie peab olema sees natuke niiske, raske ja mõnusalt šokolaadine ja mitte mingil juhul kuiv! Jahuta brownie, kui ta on valmis. Kreem: 400ml vahukoort 100g suhkrut 400g toorjuustu või mascarponet Vahusta vahukoor suhkruga, lisa toorjuustu. Vahusta keskmisel kiirusel nii kaua, kuni toorjuustu tükke kreemis pole. Võikreem martsipani alla: 200g toasooja võid 80g kondenspiima 100g tuhksuhkrut Vahusta kõik kokku. Keedukreem: 2 täismuna 2tl vanilli ekstrakti 50g jahu või maisitärklist 600ml piima 100g suhkurt Mul ei ole kodus aega, et mune eraldi vahustada, seega lisan kõik asjad väikesesse kastrulisse, vahustan segu saumikseriga ja seejärel panen keema. Keedan madalal kuumusel kuni kreem on paksenenud. |