Postitusi: 1
Tiitel: Kokaõpilane
2014-06-13 18:42:12 |
Vahendan oma õe mõtteid, kes minu asemel sai võimaluse smuutide valmistamise koolitusel käia. Teda kuulates sain aru, et jäin ilma ühest lõbusast, harivast ning maitsvast õppetunnist. Koolituse läbiviija, Helger Aava, on väga mõnusa suhtlemisstiiliga koolitaja, kes poetas õpetussõnu smuutide valmistamise ajal. Kokku valmistati koolitusel 8 erinevat smuutit, millest kolm olid soolased. Need soolased smuutid või teise nimega külmad püreesupid, olidki kõige huvitavamad smuutid. Helgeri sõnud sobivad kõik asjad kokku, kui maitsed on tasakaalustatud. Hea oli teada saada ka seda, et siirupid on olulised koostisained smuutides maitsete esile toomiseks ning nagu ikka toiduvalmistamises, on ka smuutide puhul oluline kasutada kvaliteetseid tooraineid. Koolituse pisikeseks miinuseks võib pidada seda, et retsepte ei jagatud ning üks hetk enam ei jõudnud kõike kirja panna. Iseenesest on ju tore teha iga kord natuke erineva maitsega smuuti, kuid hea oleks omada mõnda kindla peale töötavat retsepti. Kuid see ilmselt oligi koolituse mõte- julgustada välja töötama endale maitsvaid smuuti retsepte! Jagan siin ühe smuuti retsepti, mida koolitusel tehti, mis oli väga maitsev. Kogused tuleb siis ise timmida paika:) avokaado (2 tk), törts õunasiirupit/ kurgisiirupit, naturaalne vegeta maitseaine, must pipar, sool, worcestershire kaste, maitsestamata jogurt, mascarpone juust. Kui tundub liiga paks, siis vedelamaks sobib teha gaseeritud veega. Smuutist suve! |