Postitusi: 3
Tiitel: Kokaõpilane
2015-01-22 16:53:59 |
Jamie krõbedad kartulid 1,5 kg kartuleid meresoola pipart oliiviõli 1 küüslaugupea punase veini äädikat Maitsestamine: variant 1: oliiviõli rosmariini variant 2: 50 g võikuubikuid salveid klementiin variant 3: 2 sl hanerasva 2 loorberilehte tüümiani Koori ja tükelda kartulid 7- 8 cm tükkideks. Keeda soolaga maitsestatud vees 6 minutit. Kurna ja lase 3 min kuivaks aurata. Raputa, nii et servad mureneksid- see aitab kaasa hilisemale krõbestumisele. Nüüd vala ühtlase kihina ahjuplaadile. Lisa meelepärane rasvaine ja vaata, et kõik saaks kaetud. Maitsesta ja sega korralikult. (Võid kartulid eelmine päev selleni ettevalmistada, katta toidukile või fooliumiga ja hoida kasutamiseni külmas) Rösti kartuleid ahjus 30 minutit- kuni nad on kuldsed ja peaaegu küpsed. Siis võta kartulitamp ja mulju sellega kartuleid kergelt lamedamaks- mida rohkem kartulid panniga kokku puutuvad, seda krõbedamaks muutuvad. Nüüd maitsesta! Sega kokku vastav variant maitsestamiseks ja vala ahjuplaadile. Lisa ka mõned mandariinikooreribad-. annavad hea aroomi.Raputa plaati nii, et kõik seguneks. Tõsta tagasi ahju ja rösti veel 40- 45 minutit. |
2015-01-22 16:37:48 |
Yorkshire puding 2 muna 1 kl piima 1 kl jahu õli- määrimiseks soola Segasin piimast- munast- jahust- soolast ilma tükkideta taigna. Iga muffiniaugu sisse kallasin 1 tl õli (tunde järgi- muidu hakkab üle voolama) ja siis igasse auku nii palju tainast, et üle ei voolaks. Küpsetasin 200 kraadi juures kuldpruuniks. Ja nagu hiljem selgus- neid pisipudingeid võib süüa ka leiva asemel võileivana. |
2014-04-09 15:35:07 |
Väga rahul Lahemaa Kohvikannuga- pererahvas väga abivalmis, toit maitsev (eriti nende saksa rahvuslikud road). Soovitaks proovida nende praade kalast |