Pesakond

Postitusi: 2

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2015-02-25 00:28:25
VÕISTLUSTÖÖ NR 49 (MAGUS) EESTI LILLED LUMEL Meie tort on inspireeritud Eestis kasvavatest lilledest. Lilleõied on ise kasvatatud ja spetsiaalselt talviseks tordikaunistamiseks kuivatatud. Toorjuustukook on tehtud valge šokolaadi-toorjuustu-vahukoore segust ning kreemiks vahukoore-toorjuustu-kookoshelbe vaht. Põhjaks on purustatud kodused kaeraküpsised. Kaunistuseks valged, roosad, sinised ja lillad rukkilille kroonlehed, saialille õied, metsmaasikad
2014-02-26 17:42:24
VÕISTLUSTÖÖ NR 105 MA ARMASTAN EESTIMAAD Meil oli soov teha lihtne, koduste vahenditega tort, mida siis lastega koos kaunistada. Et toiduvärve mitte kasutada, otsustasime kaunistamisel käepärasemate vahendite kasuks ja sini-must-valged lipud on tordile tehtud pesamunade poolt. Põhjaks on mure kaerakook: - kaerakliid; - jahu; - või; - kookosõli; - pruun suhkur; - muna; - sarapuupähklid Vahekreem on kohupiima-vahukoore segu. Alumist, kaeraklii kooki ei ole immutatud (seda pehmendab kohupiimakreem), pealmist kihti on immutatud granaatõunamahlaga (sobiks hästi ka jõhvikas). Pealmine koogikiht on biskviit: - muna; - jahu; - kartulitärklis; - suhkur; - sidruni koor ja mahl. Kate on tehtud kahekihiline: Esimene kohupiimakiht on kohupiimakreemi-vahukoore segu koos purustatud jõhvikate ja pihlakatega. Pihlakad on sügavkülmutatud, mis vähendab mõrkjat maitset ja koos jõhvikatega annab kohupiimakreemile ning koogile mõnusa hapukuse. Teine, pealmine kiht on kohupiima-vahukoore-valge šokolaadi kreem. Kaunistusteks on tehtud nelja eri värvi südamed, mis moodustavad koos ristikheina lehe kujutise. Südamed on tehtud želatiini ning mustikamahla, viljakohvi, kakao ja piimaga. Lisaks on kaunistusteks värsked melissilehed ning meie oma kodune leiutis saialille-meekrõpsud. Kook näeb küll välja tavaline ja kodune, aga on väga maitsev :)