Postitusi: 1
Tiitel: Kokaõpilane
2014-02-23 23:53:13 |
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 36 "Mesimagus"[/b] Üks oli kindel - koogi sisse pidi minema võimalikult kodumaine tooraine. Tuttavalt mesinikult saadud eesti mesi ja vanaema aiast pärit hiiglaslik kõrvits inspireerisid looma torti, milles oleks koht neile mõlemale - sündis kõrvitsa-meekook beseekattega, kus sisu on suuremas osas magustatud vaid meega ja millele kõrvits annab meeldivalt maheda maitse. Retseptiks kujunes Põhjad 130 g mett 40 g suhkrut 2 muna 75 g võid 1 tl soodat 3 dl kõrvitsapüreed 600 g jahu Segada mesi, suhkur, munad, sulatada vesivannil ühtlaseks. Lisada või, lasta sulada. Lisada sooda, segada läbi ja tõsta jahtuma. Jahtunud segule lisada kõrvitsapüree (purustatud toores kodumaine kõrvits) ja jahu, sõtkuda taignaks. Rullida ümmargusteks ühesugusteks ketasteks ja iga ketast küpsetada 180 kraadi juures 9 minutit. Kreem 720 g Nopri hapukoort 20% 150 g mett 50 g vanillisuhkrut mõned tilgad sidrunimahla Segada kõik kokku. Määrida küpsenud ja jahtunud põhjade vahele. Peale ja ümber läks besee 9 munavalget pisut soola 250 g suhkrut Vahustada munavalged soolaga tugevaks jahuks, seejärel lisada vähehaaval suhkur. Vahustada nii tugevaks vahust, et kaussi oleks võimalik tagurpidi keerata. Määrida tihedalt ümber koogi, et ühtegi pilu ei oleks, ja küpsetada 220 kraadi juures mõned minutid. Kaunistuseks Kuivatatud mustad ploomid, leotatud Vana Tallinnas Tume šokolaad Saaremaa tummine 5% maitsestamata jogurt Paar tükikest sinist beseed Tort võiks vähemalt mõned tunnid külmkapis seista, et põhjad korralikult läbi imbuksid. Tähistasime püha ette ära, sest homme ei ole enam kogu pere ühes linnas. Tort võeti pidulaual väga hästi vastu. Palju õnne, Eestimaa! |