[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 36
"Mesimagus"[/b]
Üks oli kindel - koogi sisse pidi minema võimalikult kodumaine tooraine. Tuttavalt mesinikult saadud eesti mesi ja vanaema aiast pärit hiiglaslik kõrvits inspireerisid looma torti, milles oleks koht neile mõlemale - sündis kõrvitsa-meekook beseekattega, kus sisu on suuremas osas magustatud vaid meega ja millele kõrvits annab meeldivalt maheda maitse.
Retseptiks kujunes
Põhjad
130 g mett
40 g suhkrut
2 muna
75 g võid
1 tl soodat
3 dl kõrvitsapüreed
600 g jahu
Segada mesi, suhkur, munad, sulatada vesivannil ühtlaseks. Lisada või, lasta sulada. Lisada sooda, segada läbi ja tõsta jahtuma. Jahtunud segule lisada kõrvitsapüree (purustatud toores kodumaine kõrvits) ja jahu, sõtkuda taignaks. Rullida ümmargusteks ühesugusteks ketasteks ja iga ketast küpsetada 180 kraadi juures 9 minutit.
Kreem
720 g Nopri hapukoort 20%
150 g mett
50 g vanillisuhkrut
mõned tilgad sidrunimahla
Segada kõik kokku. Määrida küpsenud ja jahtunud põhjade vahele.
Peale ja ümber läks besee
9 munavalget
pisut soola
250 g suhkrut
Vahustada munavalged soolaga tugevaks jahuks, seejärel lisada vähehaaval suhkur. Vahustada nii tugevaks vahust, et kaussi oleks võimalik tagurpidi keerata. Määrida tihedalt ümber koogi, et ühtegi pilu ei oleks, ja küpsetada 220 kraadi juures mõned minutid.
Kaunistuseks
Kuivatatud mustad ploomid, leotatud Vana Tallinnas
Tume šokolaad
Saaremaa tummine 5% maitsestamata jogurt
Paar tükikest sinist beseed
Tort võiks vähemalt mõned tunnid külmkapis seista, et põhjad korralikult läbi imbuksid.
Tähistasime püha ette ära, sest homme ei ole enam kogu pere ühes linnas. Tort võeti pidulaual väga hästi vastu.
Palju õnne, Eestimaa!