Postitusi: 3
Tiitel: Kokaõpilane
2009-05-20 18:16:04 |
Pille, oli küll jah selline lootus Šotimaal ringi liikudes, et leiaks mõne spetsiaalpoe aga kahjuks jagus linnakultuuri peale vaid paar tundi Glasgows vahetult enne poodide sulgemist. Stornoways ja muudes maakohtades aga ühtki sellist poodi ei kohanud. |
2009-05-20 14:15:33 |
Autentse hagis'e retsepti all mõtlen sellist, mis on võimalikult vähe netiavarustes ringi liikunud ja muteerunud. Netis olevad retseptid on teinekord edastatud/ümber kirjutatud inimeste poolt, kel pole asjast vähimatki aimu. Nii võib leida ebaadekvaatseid soovitusi asendada koriandri puudumisel see peterselliga (ilmselt lehe kuju sarnasuse tõttu) ja tamarindi asemel soovitatakse ketšupit kasutada. Kui Sa ütled, et see hagis'e retsept siin on ok siis proovin ta kindlasti ära. Sinu nimetatud neljast Stornoway lihunikust külastasin kahte ja nende hagis'ed olid nagu öö ja päev. Macleod & Macleod'i oma oli hästi vürtsikas ja kuiv, tahtis kurku kinni jääda ja lämmatada nagu ameeriklaste rahvushirm ja -arm peanut butter. Seevastu oli nende verivorst aga kõigi verivorstide valitseja. WJ MacDonaldi hagis sulas aga suus kui mesi ja köögis hõljus eestimaa augustikuine viljakuivatite lõhn. Stornoway verisvorsti Brüsseli juttu olen kuuld isegi. Lihunik Charles MacLeod on vist see põhiline eestkõneleja seal kohapeal. Pille, kas oled seda jämeda jahvatusega kaerajahu kuskil eestis ka näinud? Ja mis on need vürtsid, mis seal sees võiks käia (majoraan, vürts, pipar)? Tundub, et eri loomade vered ja rasvad on seal elegantses vahekorras läbi miksitud. Tunda oli väga kerget lambamekki, samas ei ole mõeldav, et kogu rasvaine oleks seal lambarasv, sest siis oleks asi kindlasti väga kasukane. Tänud ka pika posti eest! |
2009-05-20 02:33:19 |
Otsin Stornoway Black Pudding'u retsepti Sai käidud Šotimaal ja sai söödud Stornoway linnas nende kuulsat verivorsti. Mujal šotimaal proovitud verivorstid pold pooltki nii head, kui Stornoway kraam. Google ei anna kah midagi. Paistab suur saladus olema. Otsin sellist retsepti, mis õpetaks Stornoway verivorsti ise kodus tegema. Samuti otsin ka autentset Haggis'e retsepti. Paar Hagis'e õpetust, mis netist leidsin ei klapi kuidagi sellega, mida kohapeal suhu pistsin. Tänud vastajatele! |