Stritsel

Postitusi: 1

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2010-02-07 20:54:46
Tere, See mu esimene postitus nami-namis, kuigi fänn-lugeja olen juba kaua olnud :)
Cristella:
Siin seda varasemat teemaarendust lugedes jäi õhku üles probleem, et kuidas saaks rukkileiva kenasti musta värvi/tumedamaks ning selgus, et linnasejahu eriliselt palju värvi juurde ei anna. Küll tekkis mul aga selle juures küsimus, et kas keegi pole proovinud näiteks kasutada sojakastet soola asemel? Äkki see annaks mingit asisemat värvivarjundit? Vabandust muidugi, kui see kellegi jaoks hea Eesti rukkileiva ära lötsib, aga lihtsalt mõte kargas peast läbi, et äkki niimoodi saaks?
Siin Ameerikas olen tähele pannud, et nn. musta leiva (pumpernickel) retseptid sisaldavad kakaopulbrit, mis peaks aitama leiba tumedamaks muuta. Võid proovida lisada kakaopulbrit leivataignale, ehk aitab. Tegin üle mitme kuu uuesti ise leiba. Juuretise tegin keefirist ja rukkijahust (kuna ei ole õnnestunud siin kandis veel seda õiget rukkileiba leida), uue juuretise esimene leib ja välja tuli väga hea. Ainuke, mis ma leivataignale lisasin, oli nisugluteen, vaid paar lusikatäit, võib-olla see aitas ka leival ilusti kerkida.