Frieda Abikokk 2010-10-30 10:11:05 |
Räpinas asuvast Kiudoski restoraanist muljetamiseks võtan ma juba augustikuust saati hoogu :). Tegemist on päris armsa kohaga ja tahaks väga loota, et taset suudatakse ka hoida ning et leidub kliente, kes suudavad hinnata midagi väikelinnade tavalisest pubitasemest erinevamat. Menüüst valisime mees marineeritud sea sisefilee kartuli-kaalika koogi, suvikõrvitsa ja koorekastmega ning magustoiduks kihilise toorjuustuhõrgutise marjakastmega. Mõlemad maitsesid väga hästi, sisefilee oli pehme ja hõrk, võib-olla ainult pisut tagasihoidlikult maitsestatud. Magustoit oli tummine ja rammus ning piisavalt suur, et söögi lõpetuseks magusaisu rahuldada ja piisavalt väike, et mitte panna oigama, et seda poleks pidanud võtma. Räpina hotellist ja Kiudoski restoraanist on ilmunud ka võrokiilne lugu :) Uma Lehes. | |
Tullia Abikokk 2010-10-30 13:06:11 |
Tore, et Frieda otsa lahti tegi. Mina valisin menüüst lillkapsa püreesuppi trühvliõli ja krõbeda saiaga ning cr?me br?lée. Mõlemad olid head. Supile lisas rammu juust ja brüleekreem oli paraja karamellikattega ning kreem ise parajalt kreemine. Abikaasa tellitud veise sisefilee ürdikartulite, röstitud kirsstomatite ja ürdiõli kastmega oli pehme ja mahlane ning kohupiimakook marjakastmega, tähendas u 4 cm kohupiimakihti õhukesel põhjal ning pohladest valmistatud magus-haput kastet. On ilmselt meelt mööda neile, kes ei ihka midagi liialt magusat. Lapsele võtsime nädalapasta, mis oli maitselt kõige tagasihoidlikum roog: spagetid ja kanafilee tükikesed kergelt juustuses kastmes. Korra olen osa saanud ka ühest grupimenüü variandist: jääkapsasalat punase sibula, fetajuustu, oliivide ja magushapu kastmega; juustuga täidetud kanafilee ahjukartulite, vokitud aedviljade ja koorekastmega; panna cotta. Salat oli väga mõnusa kastmega, kanafilee oli mahlane, vokitud aedviljad krõmpsud ja magustoit meeldiv. Restoranile lisapunktid veel riidest salvrättide eest, mis on kaunilt volditud. | |