Kardemon Abikokk 2008-09-17 22:25:21 |
Karu tort tundub nii vägev!!! kas ta oligi nii kõrge kui pildilt tundub või on tegemist illusiooniga? kust retsept? hakkas huvitama :) http://kardemon.blogspot.com |
|
Sussukas Abikokk 2008-09-18 15:11:32 |
Kardemon:
Retsept on minu emme kokaraamatust. Õiget pealkirja kahjuks ei mäleta. Meie peres on ta juba ammusest ajast Karutort olnud.
Aga põhimõte on see, et muna+hapukoor+jahu+õli+suhkur keeratakse kokku selline paks tainas. Ise teen peast, nii umbes-täpselt. Siis käte vahel jahuste või vesiste kätega vormitakse ümmargused plätakad nagu pitsapõhjad ja praetakse pannil ära. Meie teeme alati kaht sorti- pooled valged, pooled kakaoga pruunid.
Kui kõik on ära praetud ja jahtunud, paneme vahele ohtralt hapukoore-suhkru möga. Emme tegi vanasti hõbepaberist vormi, aga mina olen laisem ja panen potti suure kilekoti, siis sinna esimese kihi ja siis hapukoort jne. kuni tainad on otsas. Kihid peaksid ujuma lausa hapukoores. Hoiatus! Kõrbenud kohtadelt kipub hapukoor rohelist värvi minema. Aga see ei ole mürgine. Kilekott pealt kokku ja min. 12 tunniks seisma. Eriti maitsev on, kui ta üle 48h. seisab külmikus. Meil pole veel nii kaua õnnestunud. :P Siis võtan välja, panen kandikule ja kallan sokolaadiga üle.
Aga täna hommikul...
Arutasime laste kuuldes, et läheme reedel ämma juurde vanema poisi sünnipäeva pidama.
Gaspar ohkab siis sügavalt ja ütleb, et siis ma pean ju nii palju seda guassi rulli tegema, sest onu Anno tahab neid nagunii ka! :D
(Pidades silmas lavassi rulle.) Karu tort tundub nii vägev!!! kas ta oligi nii kõrge kui pildilt tundub või on tegemist illusiooniga? kust retsept? hakkas huvitama :) Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid |
|
Sussukas Abikokk 2008-09-20 10:03:33 |
Eile ämma juures tegi Gaspar juustukooki.
Vaja selleks:
500g. lehttainast
väike karp sulajuustu
väike kolmnurk lemmik sinihallitusjuustu
Suure mehe kämblatäis riivjuustu.
Tee nii:
Sulata veidi tainast. Rulli see laiali plaadile. Torka kahvliga augud sisse. Määri sulajuust peale. Tükelda sinna peale sinihallitusjuust ja peale riputa riivjuustu. Küpseta umbes 200 kraadises ahjus, kuni pealt kuldpruun.
Valmiskoogist kahjuks pilti ei jõudnud teha, sai enne otsa, kui mina selleni jõudsin.
Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid |
|
õunapuu Abikokk 2008-09-20 10:39:12 |
Carl Gaspar! Tore on su kokkamisi jälgida. Sa oled lihtsalt super! | |
Sussukas Abikokk 2008-09-22 09:22:43 |
Kuna eile päeval käisid meil külalised ja pistsid kõik toidu nahka :P Siis õhtuks tuli midagi uut teha.
Kuna emme oli päevatööst nii väsinud, et püsti tõusta ei jaksanud, tuli Gasparil seekord kõik üksi ära teha. Ok, issi lõpuks tõstis kuuma panni ise välja.
Aga Gaspar tegi pelmeenilasanjet
Vaja:
8 lasanje plaati
pelmeene
Hapukoort
2-3 muna
Juustu
Esmalt otsis ta kõrgema panni, määris selle võiga kokku.
Siis tegi lasanje plaadid 4tk. pooleks ja pani need keema. Kui plaadid veidi pehmeks saanud, tõstis ta näpitsatega need plaadile laiali.
Siis pani keema pelmeenid suurde potti. Kui pelmeenid olid enam-vähem pehmed, tõstis ta need lasanje plaatide peale.
Siis segas ta kausis hapukoore ja munad ning pitsamaitseainet. Valas selle pelmeenide peale.
Pani keema ülejäänud poolikud lasanje plaadid. Siis tõstis need vormi peale. Peale riivis juustu. Ning asetas selle ahju.
Ahju keeras 200kraadi peale. Küpsetas umbes pool tundi (seda siis koos ahju soojnemisega)
Lõpuks võttis issi lasanje ahjust välja ja oligi valmis.
Üldiselt oli see esimene kord, kus Gaspar täiesti ise tegi mõne nö. raskema toidu.
Gaspari enda kommentaar toidu kohta- "Liha mulle sealt seest maitseb. Aga ülejäänud maitseb kindlasti Jappele"
(Jappe on meie toakoer) Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid |
|
Sussukas Abikokk 2008-09-22 15:23:45 |
Täna jäi ilusa ilma puhul koju. Lõunal tekkis isu tal millegi magusa järgi- tegime siis Belgia vahvleid.
Kuid tundub, et õhtused tulijad neid enam ei saa :D Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid |
|
Sussukas Abikokk 2008-09-27 09:14:09 |
Eile sai Gaspar ühe pooliku prae pildile
|
Sussukas Abikokk 2008-10-01 11:49:03 |
Täna hommikul tegi Gaspar mulle ja endale hommikusööki: Puljong röstsaiade ja plastiliinist tortidega.
|
Sussukas Abikokk 2008-10-17 14:32:49 |
Täna tegi Gasapar NAERUPALLE. Nimi tuli alles siis, kui ta oli need kastme sisse pannud.
Retsepti leidsin kobamise peale retsept.ee-st. (googeldasin friteerimist)
Bitkiid
400 g hakkliha
2 keedetud kartulit
1 sibul
1 muna
vett
soola
pipart
rasva
riivsaia
Hakklihale lisatakse kahvliga purustatud keedetud kartulid, hakitud sibul, muna, vesi, maitseained.
Segatakse hästi läbi, vormitakse ümara kujuga bitkiid, veeretatakse jahus või riivsaias ja praegakse kuumas rasvas.
Lisandiks keedetud või praetud kartulid, hautatud aedvili, salatid, hapukoore-või tomatikaste.
Meie tegime külma hapukoore kastme. Selleks vaja 1/4 puljongi kuubikut. Natuke keevat vett puljongi sulatamiseks ja hapukoort. Kõik ära segada ja ongi valmis.
|
Sussukas Abikokk 2008-10-21 08:47:36 |
Nädalavahetusel olime ämma juures. Käis õunamahlategu õues. Mina ja Gaspar olime tubases toimkonnas. Seega valmisid kapsarullid ja õunakook.
Ja selleks, et emmel kõht tühjaks ei läheks kapsa praadimise-hautamise ajal tehti mulle KOMMISUPPI!
|
<< < 1 | 2 | 3 > >> |