400 g purk konservitud kikerherneid
4 sl oliiviõli
2-4 sl tahiini seesamipastat
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
veidi peenestatud küüslauku soovi korral
1 sidrun
soola ja musta pipart
Suru kikerherned, veidi vett, sool, pipar, sidrunimahl ja vürtsköömned ja/või küüslauk pudruks (nt köögikombainis).
Lisa oliiviõli, maitsesta soovi korral tahiiniga (siis saad hummus bi tahini) ja pane segu kaussi. Kui hummus on liiga paks, siis sega juurde veidi vett või oliiviõli. Õige hummus peaks olema kreemjas ja pehme, ent mitte vedel.
hummus on niii hea! siin pole välja toodud aga mina panin tahiinit ühe supilusikatäie ja jäi väga mõnus.
Hummust võin süüa iga päev ja põhimõtteliselt teen seda vähemalt 3 korda nädalas. Kuna mulle meeldib hummus spicyna siis lisan omatehtud chilliga seisnud oliiviõli!! Hummust pole vaja ka alati lavaši või pitaga süüa, mõnus on seda nahistada ka kurgi ja porgandi kangidega. Siis tuleb valmistamisel tsipa (1tl) rohkem õli lisada. Aga samas olen hummust ka täistera leivale määrinud- Hummus a la Eesti! Jube hea!
Mina olen seesamipasta asemel mõnikord röstitud seesamiseemneid pannud. Annab ka sellise mõnusa maitse.
Minu arvates hea lihtne retsept. Olen varem ka mitmeid samalaadseid proovinud ja paljudes liibanoni restoranides söönud. Ainult et mulle isiklikult tundus, et sidrunimahla sai veidi palju.
mul küüslauku kodus ei olnud ja asendasin selle komponendi värske karulauguga, tulemus väga maitsev, õrn küüslauguline. :)
Kust saada tahiinat? Seda ülal mainitud seesamipastat?
Viimati ostsin tahiinit türgi poest, mis asub Radissoni vastas, selle nimi oli vist Güllüoglu vms. Siiani parim hinna-kvaliteedi suhe, mille Tallinnas leidnud olen. Kindlasti on tahiinit ka Kaubamaja toiduosakonnas/delis.
Tere! Kas keegi oskab ehk aidata, kust Tartus võiks kikerhernest leida ning tahhiinipastat? Ette tänades, Liis.
Me tegime vanasti pidevalt tahiini asemel seesamiseemnetega, mida ise röstisime ja uhmris peenestasime. Aega ja vaeva kulus rohkem, aga teist nii maitsvat hummust pole kunagi kuskil saanud. Ka konsistents peab õige olema, selline teraline, tavaliselt on poe või restorani oma liiga peeneks pudrustatud, tundub, et kõige halvem tulemus jääb saumikseriga.
minu esimene hummusetegu ja täitsa-täitsa. Muudatused mida tegin: 1 sidruni asemel pool - arvan, et hea otsus, sidrunit on tunda, aga õrnalt-parasjagu oliivõli asemel tšilliga seisnud oliivõli - väike vürts annab vunki Ja mida teeksin järgmine kord: võtaksin väiksema küüslauguküüne - selle koguse jaoks oli terve pontsakas küüs palju VÄHEM TAHIINI - 2spl asemel 1 peaks täitsa paras olema, hetkel on naaatuuukene liiga tahiinine. TEGELIKULT sai ka praegu hea hummus, aga siis oleks fantast.
Tartus olen nii tahinit kui kikerherneid ostnud Kaubahalli Biomarketist.
Minu türklasest sõbranna soovitas tahinit ise teha. Selleks tuleb röstida ports seesamiseemneid kuival pannil. Röstitud seemned jahvatada kohviveskis ning seejärel jahvatatud seemned segada mõne supilusikatäie õliga (seesamiõli, kui on võimalus). Seemnete rõstimisel tuleb aga silmas pidada, et mida tumedam röst, seda intensiivsem ja mõrum maitse!
Maitsev hummus, mul sai sidrunit pisut palju, aga sobis sellegipoolest.
Hummus bi tahini ehk kikerhernepasta
Hummus on maitsev ja mõnus kikerhernepasta, mis on populaarne Lähis-Idas ja Araabiamaades.