Võõrustaja 10 nippi

Ühest vanast Soome ajakirjast leidsime 10 vihjet peokorraldajale (Kymmenen kikkaa kutsujen järjestajille). Jagame neid ka Nami-Nami lugejatega:

  1. Tee võimalikult palju roogi enne pidu valmis. Kõik pakutav võib olla külm.
  2. Uuri välja, mis külalistele maitseks ja võta seda menüü koostamisel arvesse. Kata laud külaliste rõõmuks, kasutades kasvõi näiteks nende lemmikvärve.
  3. Edasta kutse võimalikult varakult. Kutsu inimesi, kes üksteisega sobiksid.
  4. Koduses õhkkonnas söögilaua taga on sobivaks külaliste arvuks kuni 8, siis saavad kõik omavahel suhelda. 
  5. Palu keegi külalistest abivõõrustajaks. 
  6. Palu kellelgi jookide eest vastutada ja kellelgi tühjad nõud ja taldrikud laualt ära tuua.
  7. Võõrustaja koht on laua taga külaliste juures ja mitte köögis, nii et väga suurel peol on vaja köögiabilist. 
  8. Ära kritiseeri oma pakutavat. Kui miski ebaõnnestus, siis ära seda maini, keegi ei saa aru!
  9. Kui ise ei jõua, siis kasuta catering-teenust. Võid tellida vaid mõned road või kasutada täisteenust koos peomööbli laenutusega.
  10. Vali menüü vastavalt oludele. Väikeses ruumis sobib ka püstijalalaud. Eelroa võib lauale panna, pearoa järele võib inimesed kööki saata. 
    Kui serveerid ise, siis kasuta abilauda, kuhu võib tõsta ka mustad nõud, et ei peaks jooksma edasi-tagasi köögi vahet. 

Mis on Sinu parimad nipid võõrustamiseks?

Illustratsioon: Ximena Maier/Nami-Nami

Pille Petersoo
Pille Petersoo
postitatud 28.06.2022 09:25 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid