Rahvustoidud ja piirkondlikud road talgulaual

Käes on talgukevad, mis kulmineerub maikuu esimesel laupäeval, 5. mail kui peetakse üle-eestilist Teeme Ära talgupäeva. Tänavune Teeme Ära talgupäev tõotab tulla erakordselt maitsev!

Sel aastal on talgutoit aukohal ning talgujuhte ja talgulisi kutsutakse üles väärtustama piirkondlikke toidutraditsioone ja katma talgulauda piirkonna, hõimu- või rahvustoitudega.

Seto või liivi, kihnu või kadrina, läti või poola, udmurdi või ukraina road – tore on pakkuda talgulõunal oma piirkonnale omaseid toite, põnevaid hõimutoite ja ka meile võõramaid rahvustoite, mida oskab valmistada mõni teisest rahvusest talguline või keegi talgulistest, kes on elanud näiteks mõnel teisel maal. Talgujuhtidelt juba laekunud retseptidega saab tutvust teha pidevalt täienevas online retseptiraamatus: http://www.teemeara.ee/retseptid

Tänu koostööpartneritele saab tuhat kiiremat talgujuhti, kes otsustavad talgulõunal pakkuda mõnd põnevat piirkondlikku rooga või rahvustoitu, talgulaua katmise lihtsustamiseks 25-eurose Selveri kinkekaardi.

Kinkekaardi soovijatel palutakse talguveebis välja tuua oma talgute menüü ning kirja panna ka ühe piirkondliku või rahvustoidu retsepti, mille järgi plaanitakse talgulistele toitu valmistada. Rohkem infot leiab siit: http://www.teemeara.ee/talgujuhile/talgutoit

Pressiteade
postitatud 05.05.2018 12:20 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid