Kata uhke isadepäevalaud!

Isadepäeva tähistatakse Eestis novembri teisel pühapäeval ehk siis tänavu 12. novembril!

Isadepäeval kata kena pidulaud isa või vanaisa lemmikroogadega! On selleks pannkoogid? Või kartulisalat? Või midagi kolmandat – Nami-Namist leiad kindlasti retsepti! Vali välja meelepärased road, võta õed-vennad, ema või vanaema appi ja asu kokkama! Isa rõõmustab kindlasti! :)

Hommikusöögiks:

Hommikusöögiks sobivad kindlasti pannkoogid, need maitsevad ju kõigile! Vali pidupäeval mõnusad mustikatega pannkoogid, tee pisikese krutskiga pannkooke, mis näevad välja just nagu kaneelirullid, või küpseta õhukesi kreppe, mida meelepärasega täita saad.

Pannkooke võib küpsetada ka teisel kujul- proovi toredaid popikuid, mida koos koore ja moosiga süüa. 

Kui pannkook tundub liiga tavaline, küpseta mõnusaid kohupiimasaiu, mis valmivad kerge vaevaga. Kui su isa armastab hommikuti putru süüa, siis valmista talle sel korral veidi pidulikum kaerahelbepuder praetud õuntega. Hommikusöögiks võid valmistada ka maitsva magustoidu banaani ja kohviga.

Munasõpradele meeldib kindlasti Gordon Ramsay stiilis munahüüve.

Aga kui isale maitsevad hoopis võileivad, proovi põnevat suitsujuustuga munavõid. Või toitvat kodujuustu-suitsulõhekatet. Väga maitsvad on ka sprottidega juustusaiad.

Hea hommikusöögi kõrvale kuulub ka hea jook. Kas su isale maitseks mõnus mustikasmuuti, astelpajumekiga kohvi-jäätisekokteil või aromaatne kaneelikohv?

Suupistelauale:

Pidulaual on mõnus pakkuda võileivatorti. Selle tegemine ei võta suurt vaeva, aga tulemus maitseb väga hästi. Proovi näiteks mahlast tuunikalatorti.

Loomulikult sobivad peolauale erinevad salatid. Lisaks klassikalisele kartulisalatile võid pakkuda ka oa-singisalatit, mis on tihti isade lemmik!

Salatit võid serveerida ka toredates rukkinööbikestes. Neid võib lisaks salatiga täitmisele ka ahjus küpsetada- proovi näiteks neid kuumi näkileivaampsusid! Ja kui hallitusjuust ei ole just pere lemmik, tee nööbikeste tädis hoopis nii.

Suupistelauale sobivad toredalt ka kanapirukakesed. Vaeva peab nendega küll veidi rohkem nägema, aga tulemus on suurepärane! Kiiremini valmivad maksavorstisaiad moosiga - igati mehine ja mõnus amps!

Kui su isa aga arvaks, et eespool mainitud road on liiga peened ja tema sööks parema meelega praekatruleid, siis valmista loomulikult neid. Isadepäeval tehakse ju isade lemmikroogi!  Kahtlemata maitseb paljudele isadele ka liha - see mesise kattega seafilee maitseb ülimõnusalt!

Ja kui isa sooviks kokkamisel kampa lüüa, tehke koos näiteks pitsat! Kiirelt valmiva pitsa jaoks kasuta pitsapõhjana tortiljasid.

Kaunis tort:

Pidupäevalauale kuulub kahtlemata kaunis tort. Maitsva küpsisetordi valmistamisega saab igaüks hakkama! Sama lihtne on jäätisetordi valmistamine- aga pea meeles see eelmisel päeval valmis teha! Veidi aeganõudvam on kena isadepäevatort õllega- aga tulemus on vaeva väärt!

Et lauale toredat isadepäevahõngu juurde tuua, kaunista vastavalt. Midagi liigset pole vaja välja mõelda- isad eelistavad tavaliselt lihtsust, aga lipsukestega kaunistatud kommid tordil on kindlasti lõbus viis näidata, et tort just isadepäevaks valmis. Isegi, kui tegemist on tagasihoidliku juustutordiga. Rõõmsat meeleolu loovad ka triiksärgi kujuliselt volditud salvrätikud – nende tegemisõpetuse leiad siit.

Kaunist isadepäeva! :)

Artikkel ilmus esmalt 2015. a. novembris. 

Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 12.11.2023 20:19 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


mõtiskleja
postitatud 07.11.2015 14:47

Kõik on hea va olen enam kui kindel,et seostada alkohol isaga ei ole just hea idee.

Pille
posted on 07.11.2015 16:04

Mõtiskleja, ainsaks alkoholiks on ühele koogile maitset andev õlu? Kas see tekitabki probleemi?

Kätlin Erm
postitatud 07.11.2015 20:33

Meil kräsupea tehtud ja külmkappi peidetud ning hommikul veel lehttaigna-kanapirukas ananasside ja valge juustuga.