Uus tootesari "Põltsamaa Kodune"

Eesti juhtiv toiduvalmistaja Põltsamaa Felix tõi turule uue eestimaistest köögiviljadest valmiva tootesarja Põltsamaa Kodune, mis on inspireeritud kodustest maitsetest.

Põltsamaa Koduse sarja kuuluvad viis uut hoidist: Põltsamaa Kodune marineeritud kurk, Põltsamaa Kodune suupistekurk, Põltsamaa Kodune riivitud punapeet, Põltsamaa Kodune praekapsas köömnetega ning Põltsamaa Kodune praekapsas Põltsamaa Kuldsega.

Kõik hoidised on säilitusaineteta ja valmivad köögiviljadest, mis küpsenud Tartu-, Jõgeva-, Pärnu- ja Viljandimaa talunike põldudel. Kokku ostis Põltsamaa Felix uue Koduse sarja valmistamiseks talunikelt ca 350 tonni köögivilju. 

Uute hoidiste tegemisel oleme lähtunud kodustest-mahedatest maitsetest. Näiteks lisame marineeritud kurgile mustsõstralehti ja värskeid küüslauguküüni ning kasutame senisest mahedama maitsega marinaade,“ tutvustas uut sarja Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol. Viilol tõi uutest hoidistest eraldi välja praekapsa, mis valmib dessertveiniga Põltsamaa Kuldne. „Vein annab kapsale kergelt karamellise õunamaitse ning tasakaalustab kapsa happesust meeldivalt, lisades sellele magusust ja kergust,“ rääkis Viilol. 

Restorani Neikid peakokk ja Eesti Peakokkade Ühenduse liige Koit Uustalu soovitab Põltsamaa Kodust riivitud punapeeti serveerida näiteks kitsejuustu ja kiluga. „Põltsamaa Koduse sarja maitsed on üsna julged ja seetõttu soovitan ka köögis nendega üsna julgelt katsetada. Koduse tootesarja kurke soovitan teha näiteks boeuf a la tartare stiilis veiseliha ja meega ning praekapsast hautada pannil nii, et lisada juurde õunaviile ja serveerida koos lõhega,“ ütles Uustalu. 

Põltsamaal on erinevaid hoidiseid valmistatud juba 1920ndatest aastatest alates ning viimasel 20 aastal on valminud köögiviljahoidised Felixi kaubamärgi all, mille tootmine Põltsamaal ka jätkub. „Felixi kurgid ja kõrvitsatooted on Eestis oma kategooriates müüduimad. Nüüd läheme sammu edasi ja hakkame kodusemat maitset eelistavatele inimestele köögiviljahoidiseid Põltsamaa Koduse kaubamärgi all valmistama,“ ütles Viilol. Siiani on Põltsamaa kaubamärki kandnud vaid marja- ja puuviljatooted. 

Põltsamaa Felix on kõige laiema toiduainete valikuga juhtiv toiduainetetootja Eestis, tootes ja turustades ligi 300 toodet kaheksa erineva kaubamärgi all. 

Pressiteade
postitatud 06.11.2013 10:21 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid