wasabi e. vasaabi

Jaapani mädarõigas (piparjuur), saadud wasabi-taime juurest

Kauplustes on reeglina saadaval wasabi-pulber, mis tuleb veega segada ühtlaseks pastaks. Kata valmissegatud wasabi kilega, muidu aurab lõhn minema. Pulbrilist wasabit peetakse paremaks kui tuubides müüdavat wasabi-pastat.

KASUTAMINE: peamiselt jaapani köögis – koos sojakastmega tempura kõrvale, toore kala ehk sashimi kõrvale, sushi maitsestamiseks.

Dipikastme valmistamiseks sega alustuseks 0.5 tl wasabipastat 3 sl sojakastmega, maitse - ja soovi korral lisa veel wasabipastat.

Wasabipastat võib lisada ka grillitud lihalõikudele, mereandidest salatile, dim sum'ile ja kõiksugu jaapanipäraste roogade maitsestamiseks.

Valik wasabi pastat või pulbrit sisaldavaid retsepte Nami-nami retseptikogus.