Keefiritarretis värskete marjadega

Eriti hästi sobivad keefiritarretisega nt vaarikad või punased sõstrad. Sama magustoitu võid teha ka peti või maitsestamata jogurtiga.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit + tarretumine
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl Pajumäe mahekeefirit või maitsestamata jogurtit

10 g želatiinipulbrit või 5 želatiinilehte

2 sl vett

75 g suhkrut

veidi vanillisuhkrut

Serveerimiseks:

värskeid marju - nt

vaarikaid või maasikaid või põldmarju

Valmistamine

Vala želatiinipulber koos veega kuumakindlasse kaussi ja kuumuta veevannil, kuni želatiin on sulanud. Kui kasutad želatiinilehti, siis leota neid esmalt külmas vees, siis sulata kuumas veetilgas. 

Maitsesta keefir suhkru ja vanillsuhkruga. Lisa pidevalt segades želatiin. Vala segu 4-6 vormi sisse ja hoia tarretumiseni külmkapis.

Serveerimiseks kummuta tarretised alusele või serveeri vormist. Kaunista tervete marjadega või hõõru marjad suhkruga läbi ja pane lusikatäis igale vormile.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Anu
postitatud 30.07.2010 17:36

Väga hea suvine magustoit! Eriti maasikatest tehtud toormoosiga.

Pille
postitatud 24.10.2015 21:27

Anu tehtud pilt ka:

Liisi
postitatud 02.08.2010 21:22

Lihtne argine magustoit.

Pille
postitatud 24.10.2015 21:27

Liisi tehtud pilt ka:

margot
postitatud 10.07.2011 22:32

väga maitsev:)meie pere lemmik magustoit suvel.

Martiina
postitatud 24.10.2015 17:56

Väga mõnus magustoit! Tarretis jäi mõnusalt pehme, aga piisavalt tardunu, et vormist välja tulla. Serveerisin värske vaarikapüreega.

Keefiri_õgija
postitatud 03.03.2018 20:13

Pool liitrit magustoitu, eriti keefiri tarretist... hmmm... söögi peale lõdva randmega + päts saia ja purk moosi

Eli
postitatud 15.05.2016 01:46

Ei saa aru mitmele inimesele on kogus mõeldud? Juba tarretis ise kaalub 585 grammi (keefiri koguseks on 5 dl mis võrdub 500g plus suhkur ja zelatiin ja kui marjad või toormoos veel juurde lisada, siis võib see üks inimene ennast ju lõhki süüa) Üks inimene ei joo ilmaski korraga 500g keefiri ära ega söö 500g magustoitu. Ja teha süüa selleks, et ülejääk seisma jätta .. no ma ei tea.. selle asemel võiks ju olla siis kogus olla märgitud kahele näiteks või siis endale selgeks teha mitu grammi on 1 detsiliiter. Nii ärritab mingisuguseid valeinfoga retsepte siit alati saada, mina enam siia ei tule retsepti otsima. TOIDUTARE poole etem :D

Pille
postitatud 15.05.2016 14:45

Hea Eli, tõesti oli ununenud väljatulek lisada, viga parandatud. Üldiselt oskavad Nami-Nami lugejad aga ise arvestada mitmele inimesele ca 600 g magustoidust piisab ;)

Spiidi
postitatud 18.08.2019 17:35

Mul on küsimus želatiini kasutamise kohta. Tegin seda tarretist viimaste päevade jooksul kaks korda ja mõlemal korral suutsin ära rikkuda, želatiin jäi keefiri sees tükiline, väikeste ribadena. Mõlemal korral kasutasin Pajumäe mahekeefiri ja Meira lehtželatiini. Esimesel korral arvasin, et segasin liiga kuuma želatiini külma keefiri sisse. Tulin lugesin kõik Nami želatiini kasutamise juhised üle ja teisel korral lasin keefiril toatemperatuuril seista ja jahutasin želatiini samuti toasoojaks enne kui keefirile juurde segasin. Tuli ikka tükiline. Mis võib valesti minna? Ma ei taha kolmandal korral ka valesti teha :) Mõlemal korral segasin hoogsalt ja lisasin želatiini ettevaatlikult ja aeglaselt valades. Kas võib olla, et lasin teisel korral želatiinil liiga kaua oodata, ehk jahutasin liiga palju? Kuigi lisades oli želatiin veel käesoe ja täitsa vedel. Segasin lusikaga, mitte vispliga, äkki peaks vispli või isegi mikseriga proovima?

Alex
postitatud 03.05.2021 21:14

Tegin vispliga ja miksriga. Tuli ka sama jama. Ei tea. Kurb küll.

Diana K.
postitatud 17.09.2021 11:20

Tegin küll Farmi keefiriga ja Meira želatiinilehtedega ja topeltportsu, kuid kui olin tilga veega želatiinilehed ära lahustanud, siis hakkasin keefiri spl haaval želatiinile juurde segama ja hiljem kallasin želatiini-keefiri keefirile juurde. Kõik segunes kenasti ja želatiiniklimpe/ ribasid ei tekkinud.