Pörkölt veiseliha ja letšoga

Pörkölt on unglarlaste paks lihahautis, mida võib valmistada nii veise-, sea- kui ka kanalihast ning isegi kalast.
Siinkohal aga üks veiselihast variant, kus rohelise paprika ja tomati asemel on kasutatud ungarlaste endi letšot.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
u 2 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg pehmet veiseliha (nt abatükk)

3-4 suurt sibulat (ca 400 g)

4-5 sl õli

3 sl mahedat ungari paprikapulbrit

200 g letšot (ungari paprikahoidist)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta paksupõhjalises potis õli. Lisa kooritud ja hakitud sibulad ning hauta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni sibulad on klaasjad.

Lõika veiseliha umbes 30-40 grammisteks tükkideks.

Tõsta pott tulelt ja sega juurde paprikapulber. Lisa lihatükid, maitsesta soolaga ning pane pott tagasi tulele. Kuumuta keskmisel kuumusel paar minutit aeg-ajalt segades, kuni liha on ümberringi värvi muutnud.

Sega juurde letšo. Hauta tasasel tulel umbes 1,5 tundi, kuni liha on pehme. 

Valmis hautisele lisa maitse järgi veel soola-pipart. Kõrvale paku keedetud kartuleid või väikeseid galuska-klimpe.

LISA KOMMENTAAR

Mari-Liis
postitatud 13.12.2009 20:55

Nämm!

Kätlin
postitatud 17.02.2010 13:37

Väga maitsev! Üks toit juures mu lemmiktoitude nimekirjas. :)

Lorelai
postitatud 19.01.2011 18:25

Tõesti lihtne ja väga hea

Pellenovelle
postitatud 20.12.2012 18:10

Väga tänuväärt retsept: lihtne - teeb end ise -, maitsev, tervislik. Ununes pikemalt väiksele-väiksele tulele ja tundus, et see tegi liha veel paremaks ja mahlasemaks.