Purukattega kirsikook

Lihtne purukattega kook.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

2 dl nisujahu

0.5 dl suhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

1 tk muna

4 sl piima

85 g sulatatud võid

Vahele:

350 g (värskeid või külmutatud) kirsse

Purukate:

3 sl nisujahu

0.25 tl kaneeli

3 sl suhkrut

30 g võid

Valmistamine

Sega kausis jahu, suhkur ja küpsetuspulber. Sega juurde muna, piim ja sulavõi ning klopi segu ühtlaseks (soovi korral tee seda mikseriga - siis saad kohevama taina). Vala võitatud vormi (nt 24 cm ümmargune või kandiline vorm).
Laota kividest puhastatud kirsid tainale.
Sega purukatte ained omavahel, siis raputa kirssidele.
Küpseta 175kraadises ahjus 30-40 minutit (kontrolli koogi küpsust puutikuga).
Enne serveerimist sõelu peale tuhksuhkur.

Pereköögi retsept, pildi tegi VANDISTE.
LISA KOMMENTAAR

Anu
postitatud 22.03.2010 15:00

Põhi võiks paksem olla ning kirsse võib julgelt rohkem panna : ) Ahjus oli ka ca 25 minutit. Rohkemaga oleks ära kõrbenud juba.

vandiste
postitatud 25.07.2011 23:47

Kaneeli jätsin panemata, aga seeeest lisasin kirssidele kookoslaaste. Väga, väga maitsev kook sai! Ma tegin muidugi ka kolmekordse koguse, et ikka suur plaaditäis kooki välja tuleks...