Sibulamarmelaad röstitud küüslauguga

Mahedamaitselise röstitud küüslauguga karamellistatud sibulamarmelaad sobib imehästi leiva peale või juustulauale mõne tugevamaitselise juustu kõrvale.

Kogus
väike kausitäis
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g sibulat

2 sl õli

1 sl suhkrut

2 sl fariinsuhkrut

4 sl palsamiäädikat

2 tervet röstitud küüslauku (u 15 küünt)

maitse järgi tavalist meresoola või suitsusoola

Valmistamine

Rösti esmalt paar küüslaugupead selle retsepti järgi.

Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel umbes 4-5 mm paksusteks viiludeks. 

Kuumuta paksupõhjalisel pannil veidi õli, lisa sibularibad ning kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades 15 minutit, kuni sibulad on klaasjad ja pehmed. Sega juurde suhkur ning prae veel 5 minutit.

Sega juurde palsamiäädikas* ning prae sibulasegu tasasel tulel aeg-ajalt segades veel umbes 45 minutit, kuni vedelik on paksenenud ja sibulad läikivad ja mõnusalt pehmed.

Tõsta sibulasegu kaussi, sega juurde röstitud küüslauguküüntest pressitud küüslaugupasta.

Sibulamarmelaad säilib kuni nädal aega külmkapis.

Nipid ja soovitused:

  • Siin ei ole vaja kasutada kallist ja ülikvaliteetset palsamiäädikat, sobib ka vedelam ja odavam. Mina kasutasin nt Jamie Oliveri tootesarja palsamiäädikat. SIbulad-küüslaugud olid Peipsi äärest. Maitsestamiseks kasutasin taanlaste Falksalt firma suitsutatud meresoolahelbeid.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR