Pad thai krevettidega

Populaarne roog tai köögist, mis on ühtaegu nii magus, hapu, vürtsikas ja veidi terav. Siin krevettidega variant. 

Ideaalis tuleks kasutada laiu riisijahust sen lek lintnuudleid (nt Thai Choice omi), aga õnnestub ka teiste riisinuudlitega.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
45 minutit (sh riisinuudlite leotamine)
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

150 g Thai-Choice riisinuudleid

3 sl maapähkliõli või muud õli

200 g kooritud tooreid krevette

135 ml Thai-Choice pad thai kastet

1-2 muna

150 g mungoa idandeid (loputa korralikult)

2 hakitud talisibulat

4 sl hakitud röstitud soolatud maapähkleid

hakitud värsket koriandrit

1 sektoriteks lõigatud laim või sidrun

Valmistamine

Keeda riisinuudleid umbes 3 minutit, kuni nuudlid on pehmed. Kurna, loputa kiiresti külma veel all ning nõruta uuesti. Tõsta kõrvale. 

Kuumuta prae- või vokkpannil õli. Lisa krevetid ja kuumuta, kuni krevetid värvi muudavad.  Siis lisa pad thai kaste ning sega läbi. Lisa nuudlid, kuumuta läbi, siis lisa lahtiklopitud muna ja sega, kuni muna on hüübinud.

Sega juurde mungoa idandid ning hakitud talisibul, kuumuta kiiresti läbi. Puista peale soolapähklid ja värske koriander, serveeri koos sidruni- või laimimahlaga.  

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 10.04.2017 15:30

Mõnus nuudliroog, ma kasutasin laiu riisinuudleid:

Ilse
postitatud 06.01.2018 16:06

Väga maitsev, mulle sellised lihtsad ja maitseküllased nuudliroad väga meeldivad. Teeme tihti!