Kana sinepi-koorekastmes

Sinepist, koorest ja valgest veinist valmiv hõrk kaste teeb lihtsatest kanakoibadest või kintsutükkidest peene piduroa.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 kana poolkoiba

soola ja musta pipart

3 sl mahedat või teravat sinepit

3 dl kuiva valget veini

2 dl 35% rõõska koort

400 g varssellerit

peotäis värsket tüümiani e. aed-liivateed või salveid

Valmistamine

Hõõru kanatükid soola ja pipraga. Sega sinep, valge vein ja rõõsk koor omavahel.

Lõika varsseller suupärasteks tükkideks ja aseta ahjuvormi. Säti varssellerite peale kanatükid. Vala kõige peale sinepi-veini-kooresegu.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 1 tund. Keera kanatükke koorekastmes ringi poole peal.

Kana on küps, kui sellesse torgatud august imbuv vedelik on selge ja mitte roosakas-hägune.

Retsept on mugandatud ajakirjast Kodu & Aed (juuli 2009, Ingrid Lepp). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 11.08.2009 19:47

Kuna mulle tundus kaste algul kuidagi mõrkjas, siis lisasin natuke mett. Mees kiitis.

Pellenovelle
postitatud 10.10.2014 10:22

Kiidan. Varsselleri semel sai pandud noor suvikõrvits ja oli ka väga hea.