Brownie'd toorjuustuga ehk Cheesecake Brownies

e. David Lebovitzi toorjuustu-šokolaadiruudud. Säilivad õhukindlas karbis paar päeva, ent sobivad ka sügavkülmutamiseks.

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Brownie-segu:

85 g magedat võid väiksemate tükkidena

115 g hakitud tumedat šokolaadi

130 g suhkrut

2 toasooja suurt muna

70 g nisujahu

1 sl kakaopulbrit

soola

1 tl vanilliekstrakti

80 g hakitud piimašokolaadi või "chocolate chips" tükikesi

Cheesecake segu:

200 g toasooja maitsestamata toorjuustu (nt Philadelphia Classic)

1 suur munakollane

75 g suhkrut

paar tilka vanilliekstrakti

Valmistamine

Vooderda 24 cm (kandiline) koogivorm fooliumiga.

Sulata keskmise suurusega potis või ja šokolaad madalal tulel, sega ühtlaseks. Tõsta pott tulelt, klopi juurde suhkur ning seejärel munad. Sega juurde jahu, kakaopulber, sool, seejärel vanilliekstrakt ning šokolaaditükid.

Määri tainas ühtlase kihina ettevalmistatud koogivormi.

Klopi eraldi kausis toorjuust, munakollane, suhkur ja vanilliekstrakt ühtlaseks. Tõsta toorjuustusegu lusikakaupa šokolaadisegule (David käsib kaheksa valget 'plekki' teha). Võta nüri nuga ning sega toorjuustusegu siiruviirulisena šokolaaditaina hulka.

Küpseta 180-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni koogi keskkoht just küpsenud tundub. Ära üle küpseta!

Lase jahtuda, siis tõsta koos fooliumiga vormist välja ning eemalda foolium. Lõika brownie-koogid ruutudeks.

Loe veel:

Foto tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Leene
postitatud 19.06.2009 23:50

mmmm kui hea!! panin vaniljeessentsi üsna julgelt, tugevalt oli tunda. tuli selline nagu vedel kook, valgus üsna laiali, aga sellest hoolimata ülimaitsev. teine kord kui teen, teeksin šokolaadikoogi osa vähem ja juustukoogi osa rohkem, oleneb mis kellegile rohkem meeldib... soovitan soojalt!

kiisumiisu
postitatud 03.02.2010 16:41

lugesin läbi Leene kommentaari ja kuna mina ei ole just kõige suurem sokolaadisõber, siis valmistasingi tumeda kihi 3/4 portsust, toorjuustu aga terve portsu. Superhea!

Liis
postitatud 19.12.2011 10:34

Väga maitsev kook. Eriti hästi sobis koos vaniljejäätisega. Toorjuustukihti ei olnud kahjuks eriti tunda, aga andis koogile kindlasti rohkem ilu ja pidulikkust! Soovitan! Eriti soojalt;)

Maile
postitatud 10.02.2012 17:23

See kook on minu top 10 lemmikutes ja just sellisena nagu siin retseptis on :) Üldjuhul teen aga topelt koguse, terve plaaditäie. Ainuke asi mida olen muutnud on see, et paati ei kata fooliumiga vaid küpsetuspaberiga, kook on fooliumi külge kinni jäänud kuid paberi pealt tuleb väga ilusasti lahti. Ja topelt kogust olen küpsetanud 45 min, juust on pealt mõnest kohast pruunikaks läinud, siis on paras, seest mahlane, ääred natuke kuivad. Soovitan !

Liis
postitatud 25.03.2012 04:11

Tegin 70% shokolaadiga üleni. Lõpptulemus oli väga maitsev, eriti meeldis neid veel teisel päeval sügavkülmast võtta. Minu jaoks magusam shokolaad oleks olnud liiga läila. Kasutasin samuti küpsetuspaberit hõbepaberi asemel. Fooliumit olnuks vaja veel millegagi rasvaseks teha.

Mari-Liis P @ FB
postitatud 11.03.2013 13:42

Tegin prooviks. Ja ütlen, et midagi just inimesele, kes ei ole igapäevane magusasõber, kuid kui mekib midagi suhkrust, siis tahab ka midagi erilist. Võivad vabalt vedeleda need ruudud, ainult paremaks nad lähevad. Minu menüüs kindel koht nüüd!

Heldi V @ FB
postitatud 11.03.2013 13:44

Väga maitsvad...olen teinud....soovitan!

Katrin R @ FB
postitatud 11.03.2013 13:45

Just! Aitäh meenutamast selle soovitusega, KUI head need on, vahepeal sai alatasa teha, nüüd pole tükk aega teinud. Need on TÕESTI head!

Spiidi
postitatud 05.01.2014 15:18

Soovitan lisada ka vaarikaid või kirsse. Viimati tegin seda pirnide ja hakitud värske piparmündiga. Imeline.

Kristiina K @ FB
postitatud 18.01.2014 16:11

Ma olen seda (liiga) mitu korda teinud ja (liiga) palju söönud Ma lisan alati ka mõned vaarikad või kirsid. Viimati, mis mulle eriti meeldis oli pirnide ja värske piparmündiga - hakkisin värsket piparmünti tainale lisaks. Imeline.

K
postitatud 22.01.2014 11:54

Kas serveerida jahtunult?

Kristel
postitatud 01.11.2014 17:02

Mul juba tund olnud ahjus, endiselt pole valmis! 180 kraadi, nagu soovitatud....

Pille
postitatud 17.02.2015 15:27

Kulla Joel, millest Sa räägid? Mul on retsepti sissejuhatuses kenasti kirjas, et tegemist on mu hea tuttava, Pariisis elava ameeriklase David Lebovitzi retseptiga. Milleks viidata siis mingit lavendlikasvataja retsepti, kes ise eirab kõiki kopiraiti reegleid?

Katrin
postitatud 16.04.2017 17:59

Väga hea kook! Brauni sees kasutasin Fazeri tumedat šokolaadi ja suhkrut panin 100g - seda võib järgmisel korral isegi veel vähem panna, piimašokolaadi asendasin 40g valge šokolaadiga. Toorjuustusegu tegin topelt koguse, lisasin 2 muna ja 125g suhkrut. Koogi tegin 20x30cm vormi. Läheb varsti kordamisele :)

Kaare
postitatud 28.04.2017 20:14

Väga maitsev! Alates 25 minutist tasub silma peal hakata hoidma, et üle ei küpseks. Mul küpses veidi liiga kuivaks.