Marmite-skoonid

Scones-tüüpi muredad küpsetised, millele brittide armastatud pärmiekstrakt Marmite annab omapärase maitsenüansi.

Kogus
10 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

150 g nisujahu

140 g täisteranisujahu või speltanisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

50 g külma võid väikeste kuubikutena

85 g riivitud tugevamaitselist Cheddari juustu

1 muna

1 sl Marmite pärmiekstrakti

2 sl maitsestamata jogurtit

3 sl piima + veel pintseldamiseks

Valmistamine

Sega jahud, küpsetuspulber ja sool kausis. Lisa võikuubikud ning mudi sõrmede vahel, kuni saad peenepurulise taina (seda võid ka köögikombainis teha). Sega juurde 50 g riivitud juustu.

Klopi ülejäänud ained eraldi kausis ühtlaseks, siis lisa purusegule ja sega ühtlaseks, pehmeks (aga mitte kleepuvaks) tainaks. Vajadusel lisa veel veidi piima.

Kummuta tainas kergelt jahusele lauale ning rulli 2 cm paksuseks. Lõika ümmarguse koogivormiga või joogiklaasiga neli ketast (läbimõõduga 5-6 cm). Korja allesjäänud tainaribad kokku, sõtku läbi, rulli uuesti ja lõika veel mõned kettad. Korda, kuni kogu tainas on otsas.

Aseta ahjuplaadile, pintselda pealt munaga ning puista peale ülejäänud juust. Küpseta 190-kraadises ahjus 10-12 minutit, kuni kakukesed on kuldsed.

Jahuta metallrestil.

Retsept on mugandatud briti ajakirjast BBC Good Food (May 2006, Cheese & Marmite scones).

LISA KOMMENTAAR