Kapsa-tatrahautis

Lihtne ja kõhule hea mahedamaitseline värskekapsa-tatrahautis. Aive Luigela retseptiidee minupoolsete mugandustega. Kui kasutad tatra praadimiseks õli, siis sobib roog ka veganitele!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl võid või õli

150 g tatratangu

300 g värsket kapsast

0.75 l kuuma vett

0.5-1 tl soola

1 tl suhkrut

värsket leeskputke või tilli

Valmistamine

Kuumuta potis või või õli, lisa tatar ning prae paar minutit aeg-ajalt segades.

Haki kapsas peeneks, lisa koos kuuma veega potti. Lisa maitseks 0,5 tl soola, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 30 minutit, kuni kapsas on pehme ja tatar küps.

Maitsesta suhkruga, vajadusel lisa veel soola. Puista peale värsket maitserohelist ja serveeri.

Mina kasutasin leeskputke, aga till sobib ka kapsaroogadele väga kenasti.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 15.05.2009 18:43

Olen juba täitsa mitu korda endale teinud, ja sobib mu maitsemeelega.

Rita
postitatud 24.05.2020 18:43

Proovi ????????????

erka
postitatud 30.05.2009 22:14

Mulle maitseb kapsas ja ka tatar aga neid kahte omavahel poleks osanud küll kokku miksida. No on tõesti üks hüva roog!

Dee
postitatud 19.06.2009 22:04

Tõesti, väga viis toit! Tilliga maitses superhea.

Aari
postitatud 29.05.2010 13:52

Eriti hea varajase kapsaga, sobib ka pere k6ige v2iksematele: meie 8-kuuse lemmik, kui sauseguriga peeneks lasta. Samas ka praktiline, soodne ja kiirelt valmiv, kui vaja suurt seltskonda toita, k6rvale pakuks m6nd hapukoorekastmega salatit ja keefiri. Lihalembid v6ivad ahjuvorsti k6rvale v6tta:)

Kata
postitatud 24.03.2011 11:48

Ei oleks tihanud proovida, kui poleks lugenud eelnevaid poitiivseid kommentaare. Mina lisasin keetmise ajal veel köömneid ja need andsid toidule väga mõnusalt sobiva väikese vürtsi (suhkrut ei pannud). Tõepoolest oli väga maitsev - soovitan soojalt kõigile tatrasõpradele!

Hexy
postitatud 13.04.2013 15:07

Hea maitse, aga mina oleksin mingit liha ka kõrvale tahtnud

Tarmo
postitatud 15.10.2017 20:45

Olen teinud seda toitu juba ammust ajast ja mina olengi alati lisanud juurde umbes 300 grammi pannil pruunistatud hakkliha ja lihtsalt kuuma vee asemel panen köögiviljapuljongit.

Kelluke
postitatud 31.01.2018 21:21

Lihtne ja maitsev. Kasutasin köögiviljapuljongit ja serveerisin kodujuustuga.

Leponiemi
postitatud 25.04.2020 14:11

Tegin ja õnnestus suurepäraselt!

Kersti Kersti
postitatud 22.05.2020 20:37

Tehtud ja väga maitses :)

Kristel Sondberg
postitatud 08.01.2022 09:32

Üli hea roog!