Kartulivorm võilillelehtedega

Kevadel võib tavapärasele kartulivormile lisada noori võilillelehti.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g kartulit

2 tk sibulat

2 sl õli

100 g võilillelehti

2 dl riivitud juustu

soola

musta pipart

muskaatpähklit

1 dl 10% rõõska koort

1 dl piima

Valmistamine

Koori kartulid ja lõika hästi õhukesteks viiludeks. Loputa külmas vees, nõruta.
Lõika sibulad viiludeks ja prae kergelt õlis läbi. Lisa kartuliviilud ja prae veel mõni minut.
Pese võilillelehed, eemalda roots. Keeda rohkes vees 5 minutit. Nõruta ja haki lehed väiksemaks.
Määri ahjuvorm võiga, laota põhjale kiht sibula-kartulisegu. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga. Laota peale võilillelehti, siis riivitud juustu. Korda, kuni kõik ained on otsas. Pealmiseks jäägu kartuli-sibulasegu.
Kata vorm kaane või fooliumiga ning küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Kalla peale koore-piimasegu ja küpseta ilma kaaneta veel 30 minutit, kuni kartulid on pehmed.

Retsept on soomlaste Arktiset Aromit ry veebilehelt (Voikukka-perunalaatikko). Pildi tegi SSILLE.

LISA KOMMENTAAR

hexy
postitatud 21.04.2010 15:24

Muidu oli toit hea, ainult võilillelehed olid natuke liiga tugeva maitsega.

Ssille
postitatud 11.05.2010 21:57

Tegime Kokkuhoiu kokaklubis. Osad kiitsid, aga minu jaoks oli mingi väga tugev maitse. Ma ei tea, kas see oli sellest, et pandi palju muskaati või oli see võilillle maitse.