Umbrohupesto

See roheline pesto sobib leiva peale, pastakastmeks või saiatäidiseks.

Kogus
1 dl
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 dl noori võilillelehti või naadilehti

0.5 dl külmpressitud rapsi- või oliiviõli

2 sl piinia- või seedermänniseemneid

1 väike purustatud küüslauguküüs

2 sl riivitud juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Peenesta köögikombainis naadi- või võilillelehed*, piiniaseemned, kooritud küüslauk, riivitud juust ja osa õlist.

Lisa juurde nii palju õli, kui saad meelepärase paksusega kastme. Maitsesta soola ja pipraga.

  • Võilillelehti võib eelnevalt külmas vees leotada, see mahendab maitset.
  • Naadilehti võiks esmalt kupatada ja siis külma vee all jahutada - annab parema maitse!

Pildil on võilillepesto, foto autoriks on Ilse

LISA KOMMENTAAR