Skyr või kohupiim martsipani ja virsikutega

Magustoidupokaalides serveeritavas kohupiimakreemis on nii virsikuid kui ka riivitud martsipani. Sobib hästi kevadpühade lauale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g kreemjat kohupiima või skyri

2 dl 35% rõõska koort

2 sl suhkrut

1 tl vanilliekstrakti või vanillisuhkrut

400 g purk konservitud virsikuid

150 g martsipani

2 sl sidrunimahla

Valmistamine

Nõruta virsikud ja lõika kuubikuteks. Vahusta rõõsk koor suhkru ja vanilliekstraktiga kohevaks. Riivi või pudista mandlimass peeneks.

Sega skyri või kohupiima hulka sidrunimahl, suhkur, riivitud mandlimass, hakitud virsikud ja vahukoor.

Jaota dessert magustoidupokaalidesse.

Inspiratsiooni Soome ajakirjast Ruokamaailma, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 10.04.2009 21:08

Oi, mis mõnus kohupiimakreem! Sööme ja naudime (mees mul lausa mõmiseb), martsipaniraaste on suurepärane lisand. Panin 2 spl suhkrut, meile sellest piisas. :) Mul on alati tükk martsipani sügavkülmas ootamas, siis on hea seda riivida. Viie minutiga nii lahe suutäis. Rändab lemmikretseptide kausta.

Mann
postitatud 11.04.2009 10:24

Eile tegin magustoiduks seda. Martsipani panin retseptis ette nähtud koguse. Õhtul sõbraga sõime ja püüdsime tuvastada martsipani, kuid mitte midagi :)

zoozi
postitatud 13.04.2009 19:33

Meile väga maitses.

Kaare
postitatud 09.03.2016 11:58

Maitsev! Kasutasin Kalevi martsipanimassi mandliga ja selle maitse jäi küll tuntav!

Jaanika
postitatud 04.04.2021 16:32

Ei suutnud ainult ühte pühade magustoitu välja valida, seega tegime nii seda kohupiimakreemi kui ka nami-nami hõrku kevadist küpsisetorti. Ja peab ütlema, et see kohupiimakreem oli vaieldamatu lemmik - lausa sulas suus! Kasutasime skyri ja Kalevi šokolaadiglasuuriga martsipanibatooni - šokolaad selles andis veel mônusa nüansi juurde :)

Pille
postitatud 14.04.2022 17:07

Tegime täna Viimsi päevakeskuse eakate kokandusringis "Hõbekulp". Meeldis kõigile :)