Lihtne kohupiimakook rosinate või jõhvikatega

Rosinate või kuivatatud jõhivikatega maitsestatud mahlane kohupiimakook valmistatakse tordipulbrist. Mõistliku hinnaga rosinaid ja kuivatatud jõhvikaid leiate Germundi tootevalikust.

Kooki võib serveerida nii soojalt kui ka jahtunult. 

Kogus
kümnele kuni kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g kohupiima

200 g hapukoort

4 muna

2 tl MEIRA vanillisuhkrut

450 g ehk 1 pakk tordipulbrit

100 g sulatatud võid

100 g korinte või seemneteta rosinaid või kuivatatud jõhvikaid

Valmistamine

Vooderda 26 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.

Sega kõik ained kausis omavahel ühtlaseks. Vala segu vormi.  Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kook on pealt kuldne.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse, kes kasutas koogi sees kuivatatud jõhvikaid ja puistas peale veel veidi pistaatsiapähkleid.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 21.08.2009 09:31

Tõesti väga lihtne teha, kuid tulemus on hästi maitsev! Soovitan proovida

Cracilis
postitatud 01.10.2009 19:27

Vot see on küll hea ja lihtne kook. Võtsin ahjust välja ja jätsin enda arust pooleks tunniks jahtuma. Kui koogi juurde jõudsin, oli ainult paari tüki jagu alles...

Pille
postitatud 12.04.2017 16:09

Ma olen 2013. aastal sellise pildi teinud: