Kana-nuudlivokk köögiviljadega

Lastele erinevad nuudliroad meeldivad ja muidugi võid kasutada ka muid köögivilju. Õhukesed suhkruhernekaunad sobiksid siia väga hästi!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g munanuudleid

veidi seesamiõli

50 g india pähkleid

2 kana rinnafileed või 3-4 kintsufileed

praadimiseks õli

1-2 sl sojakastet

2 tl Tai kalakastet

2 porgandit

1 spargelkapsas e. brokoli

3 küüslauguküünt

5 cm jupp ingverit

väike punt rohelist sibulat või talisibulat

1 punane tšilli

väike punt värsket koriandrit

1 laim

Valmistamine

Keeda nuudlid vastavalt pakendi juhistele. Nõruta, loputa külma jooksva vee all ja nõruta uuesti. Piserda nuudlitele veidi seesamiõli, sega läbi ja jäta ootele.

Rösti pähklid kuival kuumal pannil kuldseks, siis tõsta jahtuma ja jäta ootele.

Valmista ette köögiviljad. Koori porgandid, lõika väikese nurga all 2-3 mm paksusteks viiludeks ja seejärel lõika viilud pooleks. Lõika spargelkapsas väikesteks õisikuteks, siis koori kapsajalg ja lõika see õhukesteks viiludeks. Koori küüslauguküüned, lõika küüslauk õhukesteks viiludeks. Koori ingver, lõika õhukesteks viiludeks ja seejärel tikkudeks. Haki sibulapealsed. Eemalda tšillilt seemned ja lõika tšilli õhukesteks viiludeks.

Lõika kanafilee õhukesteks viiludeks ja seejärel ribadeks, maitsesta soola-pipraga.

Kuumuta suurel praepannil või vokis õli. Lisa kanafileeribad ja prae segades 2-3 minutit, kuni kanaribad on kuldsed. Lisa ingver ja küüslauk, prae veel minut aega. Lisa porgandid ja spargelkapsas, voki umbes 2 minutit. Sega juurde sibulapealsed. Siis lisa nuudlid ja prae segades, kuni nuudlid on kuumad. Maitsesta sojakastme ja kalakastmega, siis tõsta pann tulelt. Jaota roog taldrikutele, puista peale pähklid, tšilli ja koriandrilehed.

Kõrvale paku laimisektoreid, et iga sööja saaks veidi laimimahla oma roale pigistada.

Retsept ilmus ka ajakirjas Pere ja Kodu, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.

LISA KOMMENTAAR