500 g vasikaliha
soola ja musta pipart
1 dl kontsentreeritud vasikalihast puljongit
1,5 dl kuiva valget veini või vermutit
2 dl 10% rõõska koort
1 sl Dijoni sinepit
2 sl hakitud värsket tüümiani
Lõika vasikaliha peenikesteks ribadeks. Kuumuta pannil õli, prae liharibad kiiresti läbi ja maitsesta soola ja pipraga.
Lisa valge vein või vermut ja vasikalihapuljong. Kuumuta keemiseni, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 10 minutit.
Lisa rõõsk koor ja sinep, kuumuta läbi. Lõpus lisa tüümian ja maitsesta vajadusel soola-pipraga.
Algretseptiks oli lisandiks kapsas päikesekuivatatud tomatitega.
Retsept on mugandatud Taani ajakirjast Femina (40/1998, Kalvekod i citrontimian-sauce m/ristet kaal). Algretseptis oli kasutatud sidruntüümiani, mina kasutasin tavalist tüümiani ja jäi väga maitsev. Valge veini asemel võtsin Filipeti kuiva vermutit.
Toit oli väga maitsev, eriti meeldis kapsalisand päikesekuivatatud tomatitega.
Vasikaliha sinepises koorekastmes
Valge veini või vermutiga maitsestatud sinepi-koorekaste sobib hästi õrna vasikaliha juurde.