Röstitud küüslaugu supp kukeseentega

Anni Arro pisut luksuslik ja sametine supp küüslaugu, kukeseente ja suitsujuustuga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 küüslauku

1 suur sibul

kimp värsket või kuivatet salveid

5 dl puljongit

4 dl 10% rõõska koort

2 dl 35% rõõska koort

200 g suitsujuustu

pool klaasi valget portveini

500 g kukeseeni

soola ja musta pipart

4 sl oliiviõli

4 sl võid

Valmistamine

Aseta koorimata küüslauguküüned ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit, kuni küüslaugud on pehmed. Võta ahjust välja, lase jahtuda. Eemalda kestad ja pigista sisu välja.
Puhasta ja haki sibul. Kuumuta potis õli, prae sibul koos salveiga klaasjaks.
Lisa küüslauk, puljong, portvein ja kohvikoor. Kuumuta keemiseni, siis lisa riivitud suitsujuust. Keeda 10 minutit, siis tõsta pott tulelt ja püreesta supp saumikseriga. Maitsesta.
Kuumuta pannil või ja lisa pikuti poolitatud kukeseened. Prae 2 minutit, siis lisa vahukoor. Hauta veel 5 minutit, maitsesta soola-pipraga.
Serveeri suppi koos kukeseentega, kaunista salveilehekestega.

Loe veel:

Retsept on Anni Arro raamatust "Sepamaa talu köök"

Pille märkus: raamatus on "4 küüslauku", kõrvalolev ingliskeelne tõlkeretsept küsib konkreetselt "4 cloves of garlic" ehk 4 küüslauguküünt. Mine ja võta nüüd kinni, kui palju küüslauku siia Anni Arro panna tahtis... (üldiselt kasutab ta raamatus varianti "4 küüslauguküünt".)

LISA KOMMENTAAR

kai
postitatud 23.01.2013 13:51

portvein rikkus kõik ära

k
postitatud 28.06.2014 15:09

Siiski on neli tervet küüslauku!! Olen seda retsepti korduvalt teinud ja alguses kahtlesin ka koguses, aga röstitud küüslaugud on ju nii maheda maitsega. Annab supile suurepärase maitse, mida kõigest neli küünt ei suudaks teha.