Punastest läätsedest ja porganditest hautisele annab mõnusa maitse apelsinimahl. Serveeri keedetud nuudlitega.
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 porgandit
2 sl õli
2 tl punast Tai karripastat
2 dl punaseid läätsesid
3 dl kvaliteetset apelsinimahla
4 dl vett
1 tl soola
0.5 tl musta pipart
250 g pakk munanuudleid või riisinuudleid
Koori ja haki sibul ja küüslauguküüned. Koori ja riivi porgandid jämedalt.
Kuumuta potis õli, hauta sibul klaasjaks. Sega juurde karripasta. Lisa riivitud porgandid.
Loputa läätsed ja kurna, lisa koos apelsinimahla ja veega potti. Maitsesta soola-pipraga ja hauta kaane all 15 minutit, kuni läätsed pehmenevad.
Keeda nuudlid valmis vastavalt pakendi juhistele.
Retsept on soomlaste Pirkka.fi lehelt (Linssi-porkkanakastike ja nuudelit). Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.
Kaste oli mõnusalt terav, kergelt on tunda apelsini maitset, värv on ka ilus erk oranž. Soovitan proovida :)
Läätse-porgandikaste nuudlitega
Punastest läätsedest ja porganditest hautisele annab mõnusa maitse apelsinimahl. Serveeri keedetud nuudlitega.