Läätse-porgandikaste nuudlitega

Punastest läätsedest ja porganditest hautisele annab mõnusa maitse apelsinimahl. Serveeri keedetud nuudlitega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
alla 30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 porgandit

2 sl õli

2 tl punast Tai karripastat

2 dl punaseid läätsesid

3 dl kvaliteetset apelsinimahla

4 dl vett

1 tl soola

0.5 tl musta pipart

Serveerimiseks:

250 g pakk munanuudleid või riisinuudleid

Valmistamine

Koori ja haki sibul ja küüslauguküüned. Koori ja riivi porgandid jämedalt.

Kuumuta potis õli, hauta sibul klaasjaks. Sega juurde karripasta. Lisa riivitud porgandid.

Loputa läätsed ja kurna, lisa koos apelsinimahla ja veega potti. Maitsesta soola-pipraga ja hauta kaane all 15 minutit, kuni läätsed pehmenevad.

Keeda nuudlid valmis vastavalt pakendi juhistele.

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku ja/või gluteenivaba versiooni jaoks kasuta nt riisinuudleid. 


Retsept on soomlaste Pirkka.fi lehelt (Linssi-porkkanakastike ja nuudelit). Juuresoleva foto saatis kasutaja ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 21.01.2009 20:23

Kaste oli mõnusalt terav, kergelt on tunda apelsini maitset, värv on ka ilus erk oranž. Soovitan proovida :)