Vürtsikas porgandi-läätsesupp

Valmista see supp kindlasti punastest läätsedest, siis jääb värv ilusam.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 tl vürtsköömneid

0.5 tl tšillihelbeid

2 sl õli

500 g porgandit

150 g punaseid läätsesid

1 l kuuma köögiviljapuljongit

200 ml kookospiima

soovi korral soola

Serveerimiseks:

veidi kookospiima

(röstitud) vürtsköömneid

Valmistamine

Pese porgandid hoolega (koorida pole vaja), siis lõika pikuti neljaks ja seejärel õhukesteks viiludeks.
Kuumuta pott tulel, siis lisa vürtsköömned ja tšillihelbed ning rösti neid 1-2 minutit kuival pannil, kuni köök on mõnusat vürtsköömnelõhna täis.

Siis lisa õli ja porgandid ning kuumuta 4-5 minutit, aeg-ajalt segades, kuni porgandid on veidi värvi muutnud.

Nüüd lisa kuum puljong, läätsed ja kookospiim. Lase keema tõusta, siis alanda kuumust ning keeda suppi tasasel tulel 15-20 minutit, kuni porgandid ja läätsed on pehmed.

Püreesta 2/3 supist kannmikseris (vajadusel jaokaupa).

Kuumuta supp uuesti läbi, soovi korral maitsesta soolaga. Kui eelistad vedelamat suppi, siis lisa veel kuuma puljongit või vett.

Serveerimisel nirista supile veidi kookospiima ning kaunista (röstitud) vürtsköömnetega.

Mugandatud BBC Good Foodi retseptist (Spiced carrots and lentil soup). Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Aet
postitatud 18.10.2012 19:04

Lihtne teha ja maitsev. Mees kiitis samuti;)

Annika K
postitatud 21.09.2014 00:18

Väga maitsev, mul ka mees kiitis ja isegi laps söi (tegin ilma tšillihelvesteta, et oleks lapsesöbralikum, aga isegi ainult ingver andis meeldiva vyrtsikuse, nii et läks meelest oma portsule tšillihelbeid lisada)