Banaani-kohvikeeks

Hea võimalus veidi üleküpsenud banaanide kasutamiseks. Banaanid annavad keeksile mahlasust ja maitset. Säilita keeksi külmas, siis maitseb see kõige paremini.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g toasooja võid

3 dl suhkrut

2 muna

5 dl nisujahu (300 g)

1 tl söögisoodat

2 tl küpsetuspulbrit

2-3 küpset banaani

0.5 dl kanget külma kohvi

Valmistamine

Määri 26 cm rõngasvorm või suurem piklik keeksivorm võiga.

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval vahustades munad. Jätka vahustamist, kuni kogu segu on õhuline.

Sega eraldi kausis nisujahu sooda ja küpsetuspulbriga. 

Suru banaanid kahvliga püreeks, lisa koos kohvi ja kuivaineseguga ülejäänud tainale. Sega ühtlaseks (ära enam vahusta!)

Kalla tainas ettevalmistatud vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 45-60 minutit (küpsemisaeg sõltub vormi suurusest).

Lase keeksil enne serveerimist jahtuda.

Loe veel:

Retsept on mugandatud 100 rooga sarja Kohviraamatust (Virkus, Suitsu, Kang). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

marit
postitatud 05.02.2009 13:45

mul otseselt kohvimaitset tunda ei olnud, kuid sellegipoolest oli keeks väga maitsev, eriti järgmisel päeval, mõnus vaheldus kui päris tavalist banaanikeeks ei taha.

Pille
postitatud 31.05.2017 13:25

Marit saatis sellise pildi:

Liisi
postitatud 16.04.2010 21:57

Tõeliselt mahlane ja maitserikas keeks.

Pille
postitatud 31.05.2017 13:25

Liisi saadetud foto:

Erka
postitatud 25.05.2011 20:33

Kohvi maitset tõepoolest eristada ei suutnud, kuid kindlasti annab ta väikese maitsevarjundi ja tõmbab küpsetise magusust tagasi. Külmkapis hoidmine andis aga keeksile viimase lihvi. Väga maitsev!

Dee
postitatud 05.08.2011 22:25

Hea keeks. :) Mahlane ja maitsev. Mina panin 2 dl suhkrut ja 3 küpset banaani.

Martiina
postitatud 31.05.2017 11:04

Mõnus! Ja külmast võetuna tõesti nii palju parem!