Mooniseemnekakud

Magusad mooniseemnetega scones-kakud sobivad hästi võiga, aga ka näiteks apelsinimarmelaadiga. Paku tee kõrvale.

Kogus
10 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 dl nisujahu

2.5 tl küpsetuspulbrit

1 tl soola

2 sl suhkrut

100 g võid

1 muna

1.5 dl 10% rõõska koort

3-4 sl mooniseemneid

Valmistamine

Mõõda kaussi jahu, küpsetuspulber, sool ja tükeldatud või. Sega, et võitükid oleksid jahused, siis 'näpista' tainas ühtlaseks puruks. Sega juurde suhkur ja mooniseemned.

Mõõda kannu POOL rõõsast koorest, klopi juurde muna. Lisa purutainale, sega läbi.

Nüüd lisa lusikahaaval rõõska koort, tainast õrnalt segades, kuni saad ühtlase pehme taina, mis ei ole enam kleepuv (võib juhtuda, et piisab vaid 1 lusikatäiest).

Kummuta tainas jahusele töölauale ja vormi kettaks. Rulli tainarulliga või suru käte abil täpselt 2 cm paksuseks (st umbes pöidlajämeduseks).

Kasta 6 cm läbimõõdua ümmargune vorm jahusse, siis suru tainast välja kaheksa ketast (tainast tuleb uuesti vormida, et 8 kokku saada).

Tõsta tainakettad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui soovid läikivaid kakukesi, pintselda pealt piimaga; mattide kakukeste jaoks puista peale jahu.

Küpseta 220kraadises ahjus 13-15 minutit, kuni kakukesed on kerkinud ja kuldpruunid ning põhjale koputades vastu kumisevad.

Tõsta metallrestile jahtuma. Kui soovid krõbedamaid kakukesi, jäta niisama; pehmemate kakukeste jaoks kata kohe köögirätikuga.

Retsept on tugevasti mugandatud 100 rooga sarja Teeraamatust (Kadri Kroon & Angeelika Kang, mooniskoonid). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 17.09.2010 18:59

Päris maitsvad olid:)

Üllekas @ Nami-Nami foorum
postitatud 01.02.2015 18:52

Mulle meeldivad sellised kakud. Kuigi tainas tuli liiga vedel ja lihtsuse mõttes jagasin taina hoopis muffini vormidesse ja ei hakanud rullimisega vaeva nägema.

Kaare
postitatud 30.07.2019 18:56

Väga maitsvad, mooniseemned krõmpsuvad mõnusalt hamba all :) Mul oli suur muna, panin 0,5 dl koort vähem.

Tiina
postitatud 28.10.2021 14:19

Väga mõnusad kakud, tulid just täpselt nagu skoonid olema peavad, õhulised ja veidi krõbedad. Panin kohvikoore asemel hapukoort, 1 dl piisas.