Juustuskoonid

Brittide armastatud skoonid sobivad hästi tee kõrvale. Serveeri soojalt koos külma võiga!

Kogus
6-8 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

225 g tavalist nisujahu või speltapüüli või täisteranisujahu

1 sl (triiki) küpsetuspulbrit

1,5 tl sinepipulbrit soovi korral

0.5 tl soola

50 g külma võid

125 g riivitud kõvemat tugevamaitselist juustu (Cheddar, Red Leicester vm)

1 sl hakitud värsket murulauku

1,2 dl piima või vett

Määrimiseks:

1 muna + veidi vett

Valmistamine

Kuumuta ahi 220 C. 

Sega kausis jahu, küpsetuspulber, sinepipulber ja sool. Haki või riivi juurde külm või, siis näpi sõrmede abil jahusegu hulka. 

Riivi juust peene riiviga (pane veidi juustu kõrvale), sega juurde hakitud murulauk ja sega jahuseguga. Nüüd lisa vähehaaval piim või vee-piimasegu. Sega tainast võimalikult vähe ja lisa vedelikku vaid nii palju, et see tainapalli moodustama hakkab ja kausi servadest lahti lööb. 

Kummuta tainas kergelt jahusele lauale ning suru umbes 2,5 cm kõrguseks plaadiks. Lõika u 6 cm läbimõõduga ketasteks, tainast uuesti kokku surudes ja lahti rullides. Mida vähem Sa tainast töötled, seda paremad skoonid saad!

Tõsta ettevaatlikult ahjuplaadile, pintselda pealt veega lahtiklopitud munaga. Puista peale ülejäänud juust. 

Küpseta 220-kraadise ahju keskosas u 12 minutit, kuni skoonid on kenasti kuldsed. Lase metallrestil veidi jahtuda, siis lükka noa abil horisontaalselt pooleks. 

Proovi veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin.

LISA KOMMENTAAR

tziiki
postitatud 15.07.2010 08:39

Valmivad kiirelt ja lihtsalt. Kasutasin Inglise mature-sildiga cheddarit.

Pille
postitatud 12.02.2016 07:52

tziiki on sellise pildi teinud:

Erka
postitatud 29.04.2013 09:19

Otsisin teelaulae (no tegelikult ikka kohvilauale :) ) midagi lihtsat ja soolast. Tundub, et leidsin. Ka väga lühikese etteteatamisega on külalisele midagi suupärast pakkuda. :)

Tiina
postitatud 11.02.2016 20:55

Mina sain kuus skooni :) Ja sõin peaaegu kõik kohe ära ka.