Lihtne ja kiire läätsekarri

Kiire, odav ja tervislik vegetaarne läätsekarri; sisaldab vähe rasva ja sobib ka sügavkülmutamiseks.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl rapsi- või päevalilleõli

2 hakitud sibulat

1-3 sl india karripastat

7.5 dl köögiviljapuljongit

400 g pakk külmutatud aedvilju - nt "Härmavili" panniroog

200 g punaseid läätsesid

hakitud värsket peterselli

Kollane riis:

200 g basmatiriisi

kollajuurt ehk kurkumit

Serveerimiseks:

poppadume

mangotšatnit

Valmistamine

Kuumuta õli suures potis. Lisa sibul, prae parajalt tugeval tulel umbes 5-6 minutit, kuni sibul on kergelt pruunistunud.

Sega juurde karripasta* ja prae segades minut aega. Vala juurde veidi puljongit, kaapides poti põhjast sibulaid lahti. Siis kalla vähehaaval juurde ülejäänud puljong.

Lisa külmutatud köögiviljad, kata pott kaanega ning hauta 5 minutit.
Lisa läätsed ning hauta veel 15-20 minutit, kuni köögiviljad ja läätsed on pehmed.

Samal ajal keeda riis vastavalt pakendi juhistele, lisades keeduvette veidi kollajuurt. Nõruta hoolega.

Maitsesta karri soolaga, puista peale hakitud petersell.

Serveeri koos riisi, poppadumi-leiva ja mõne sobiva chutney'ga.

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis oli 4 sl india karripastat, aga need on niiiiiii erineva kangusega. Meie perele nt 1 triikis supilusikatäiest M&S Madras karripastast täiesti piisas. 

Retsept on mugandatud briti ajakirjast BBC Good Food (February 2002, Easy Peasy Lentil Curry). 

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 18.01.2011 19:45

Päris hea. Rosinaid ei lisanud.

Natalie
postitatud 29.03.2017 21:16

Mulle väga meeldis. Kiiresti valmiv ja enamasti koostisained kodus olemas. Kollast riisi teen ka edaspidi, ei olegi mõelnud kurkumist kui värviainest.