Härjasabasupp aedviljadega

Härjasabasupi retsept eesti klassikutelt.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g härja-, veise- või lehmasaba

1 l vett

2 tk porgandit

viil kaalikat või 1 naerist

1 tk juurpeterselli

tükike juursellerit

1 tk suurt sibulat

1 sl võid

1 dl värskeid või konservitud herneid

1 tk väikest lillkapsast soovi korral

soola

3-4 tera musta pipart

1 tk väikest loorberilehte

maitserohelist

Valmistamine

Pese härjasaba hoolega, siis pane külma veega keema. Riisu vaht. Keeda 2-3 tundi, kuni liha luude küljest lahti lööb.
Kurna leem, pane sellesse võis hautatud maitseviljad (ribadeks või õhukesteks viiludeks lõigatult), herned ja väikesteks õisikuteks jaotatud lillkapsas. Maitsesta ja keeda pehmeks.
Veidi enne keetmise lõpetamist pane supisse kontidelt mahalõigatud liha väikeste tükkidena.
Valmis supile puista maitserohelist.

Retsept on mugandatud S. Masso ja O. Relve raamatust "Supid ja ühepajatoidud" (Tallinn "Valgus" 1981)
LISA KOMMENTAAR