praadimiseks õli
1 hakitud sibul
1 hakitud kollane või punane paprika
2 kuubikuteks lõigatud kanafileed
1-2 viiludeks lõigatud chorizo vorsti
0,5 tl kuivatatud peterselli või punet
200 g pikateralist või Basmati riisi
5 dl vett
soola ja musta pipart
Prae potis või suurel sügaval praepannil sibul ja paprika väheses õlis, siis tõsta kõrvale. Lisa pannile kanafileekuubikud, prae kuldpruuniks. Lisa viilutatud chorizo ja prae 1-2 minutit.
Pane nüüd praetud sibula-paprikasegu uuesti pannile. Lisa riis, kuumuta läbi. Siis lisa 5 dl keeva vett, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta roog keemiseni, siis kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 15 minutit. Ära sel ajal kaane alla piilu! Veerand tunni pärast peaks vedelik riisi sisse imendunud olema - kui mitte, lase veel veidi haududa.
Serveeri värske rohelise salatiga.
Retsept ilmus ka ajakirja Pere ja Kodu retseptilisas Pereköök (juuli 2016), pildi tegi Hele-Mai Alamaa, illustratsioonide autoriks on Nora Adeele Kalda.
Riis kana ja chorizo vorstiga
See on selline laisa nimese paella. Kui Su lapsed armastavad vürtsikat toitu, siis võid valida veidi vürtsikama chorizo-vorsti. Meie kodumaised grillvorstid sobiksid samuti.