Riis kana ja chorizo vorstiga

See on selline laisa nimese paella. Kui Su lapsed armastavad vürtsikat toitu, siis võid valida veidi vürtsikama chorizo-vorsti. Meie kodumaised grillvorstid sobiksid samuti.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

praadimiseks õli

1 hakitud sibul

1 hakitud kollane või punane paprika

2 kuubikuteks lõigatud kanafileed

1-2 viiludeks lõigatud chorizo vorsti

0,5 tl kuivatatud peterselli või punet

200 g pikateralist või Basmati riisi

5 dl vett

soola ja musta pipart

Valmistamine

Prae potis või suurel sügaval praepannil sibul ja paprika väheses õlis, siis tõsta kõrvale. Lisa pannile kanafileekuubikud, prae kuldpruuniks. Lisa viilutatud chorizo ja prae 1-2 minutit. 

Pane nüüd praetud sibula-paprikasegu uuesti pannile. Lisa riis, kuumuta läbi. Siis lisa 5 dl keeva vett, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta roog keemiseni, siis kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 15 minutit. Ära sel ajal kaane alla piilu! Veerand tunni pärast peaks vedelik riisi sisse imendunud olema - kui mitte, lase veel veidi haududa. 

Serveeri värske rohelise salatiga

Retsept ilmus ka ajakirja Pere ja Kodu retseptilisas Pereköök (juuli 2016), pildi tegi Hele-Mai Alamaa, illustratsioonide autoriks on Nora Adeele Kalda. 

LISA KOMMENTAAR