Peedipesto

Peedipesto sobib nii dipikastmeks, keedetud makaronide hulka segamiseks või leivale määrimiseks.

Väga mitmekülgne ja maitsev amps!

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g keedetud või küpsetatud peeti

2 sl külmpressitud rapsi- või oliiviõli

1 hakitud küüslauguküüs

peotäis värsket basiilikut või koriandrit

soola ja musta pipart

0.5 dl röstitud päevalilleseemneid või piiniaseemneid

0.5 dl riivitud parmesani soovi korral

maitse järgi sidrunimahla või palsamiäädikat või veiniäädikat

Valmistamine

Aja keedetud või röstitud peet, küüslauk, seemned ja maitseroheline läbi hakkmasina või peenesta köögikombainis.

Maitsesta soola-pipra ja veiniäädika või sidrunimahlaga. 

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 17.04.2009 21:12

Väga maitsev! Olen seda juba mitu korda teinud, väga hea. Soovitan proovida ;)

Pille
posted on 29.01.2016 10:12

Zoozi tehtud foto ka:

mustankin
postitatud 19.09.2018 21:09

Panin pähklite aseme röstitud seesamiseemneid, peedid keetsin,sidrunit ei pannud. Lisasin musti oliive. Tõesti hea ja maheda värske maitsega. Sobib ka nendele kellele peedimaitse eriti ei istu ;)