Härjasaba õlle ja köögiviljadega

Isuäratav härjasabahautis tumeda õlle ja erinevate köögiviljadega. Valmimine võtab küll aega, aga lõpptulemus on seda väärt.

Kogus
kolmele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tükeldatud veisesaba

1-2 sl õli

2 dl tumedat õlut

5 dl head veisepuljongit

2 porgandit

2 väikest kaalikat

2 sellerivart

2-3 väiksemat sibulat

1 loorberileht

2 oksa tüümiani e. aed-liivateed

1 sl suhkrut

1 tl soola

purustatud musta pipart

Valmistamine

Kuumuta pannil veidi õli, pruunista härjasabatükid tugeval kuumusel ümberringi. Tõsta ahjupotti või tavalisse paksupõhjalisse potti.

Kalla juurde tume õlu ja puljong, kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel umbes tund aega, koori keetmise algfaasis pinnale tekkinud vaht. Kui vahtu enam pinnale ei kerki, siis kata pott kaanega.

Koori porgandid ja kaalikad, lõika väiksemateks tükkideks. Lõika sellerivarred paarisentimeetristeks juppideks, sibul sektoriteks. Rösti kuival praepannil kuldseks. Lisa potti koos maitseainetega. Hauta kaane all veel 2-3 tundi, kuni liha kontidelt kergesti eraldub.

Maitsesta ja serveeri nt koos köömnekartulitega.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 01.04.2017 19:07

Ma tegin seda nt novembris 2008 (fotol), kasutasin tol korral Saku Jõulupruuli õlut.

Ilse
postitatud 01.04.2017 20:19

Maitsev!