Pekingi stiilis ahjukana

Krõbeda nahaga kuulsa Pekingi pardi stiilis valmistatud ahjukana sobib hästi pühapäevasele lõunalauale. Kui soovid eriti krõbeda nahaga ahjukana, siis kalla vahetult enne küpsetamist üle keeva veega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 apelsin

5 sl sojakastet

3 sl kuiva šerrit või Hiina riisiveini (Shaoxing)

1 tl hiina viievürstisegu

4 küüslauguküünt

pöidlasuurune tükk värsket ingverijuurt

1.5 kg terve kana

2 sl mett

soola

Serveerimiseks:

keedetud riisi

paksoid või spinatit

küüslauku

austrikastet

Valmistamine

Riivi apelsinikoor jämedalt, sega sojakastme, kuiva šerri ning viievürtsiseguga. Pane segu toidu hoidmiseks sobivasse kilekotti, lisa muljutud küüslauk ja ingverijuur. Tõsta kergelt soolaga maitsestatud kana kilekotti, keera kott kinni ning mudi hoolega, et kõik maitseained seguneksid ja kana üleni seguga kaetud oleks.

Lase külmkapis vähemalt 3 tundi, soovitatavalt üle öö, maitsestuda.

Eemalda kana marinaadist (hoia marinaad alles). Lõika apelsin pooleks, pane koos marinaadist võetud ingveri ja küüslauguga kana kõhuõõnsusesse. (Tõsta kana kraanikaussi asetatud restile ning vala peale kannutäis keeva vett. Kuivata hoolega köögipaberiga.) Aseta kana ahjupannile asetatud metallrestile ning küpseta 190kraadises ahjus, kuni kana on küps, arvestades 50 minutit 1 kg kana küpsetamiseks (kontrolli, et noaga kanakintsu torkides eralduv lihamahl on täiesti selge).

Kurna alleshoitud marinaad läbi sõela väikesesse potti, lisa mesi. Kuumuta keemiseni ning keeda paar minutit.

Vahetult enne serveerimist keera ahi võimalikult kuumaks (nt grillrežiimile). Määri kana marinaadiga kokku ning küpseta paar minutit, kuni kana on pealt pruunistunud ja krõbe.

Lase 5 minutit seista, siis serveeri ülejäänud kuumutatud marinaadiga, keedetud riisi ja vokitud paksoi või spinatiga, millele on lisatud veidi küüslauku ja austrikastet.

Tee ise:

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega sojakastet ja austrikastet.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (Peking-style chicken, October 2007). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Triinpvr
postitatud 14.03.2010 21:33

Maitse sai mõnusalt apelsinine ning kana jäi ilusti mahlane.

Tiina
postitatud 13.02.2012 21:35

Mul õnnestus viimase ülegrillimisega nahk mustaks kõrvetada :( 5 min oli juba liiga palju. Aga muidu päris põnev teistmoodi maitsega ahjukana.