Ebaküdooniadžemm vanilliga

Üsna hapukas moos pektiinirikastest ebaküdooniatest. Kui eelistad magusamad džemmi, siis võid suhkru kogust suurendada. NB! Küpsemad ebaküdooniad on mahedama maitsega, nii et vali kollakamad viljad.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g ebaküdoonia (puhastatud kaal)

3 dl suhkrut

1 dl vett

1 tk vanillikauna

Valmistamine

Pese ebaküdooniad, lõika neljaks ja eemalda seemnekojad.
Pane potti ebaküdooniad, suhkur, vesi ja pikuti poolitatud vanillikaun. Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades 15-20 minutit, kuni ebaküdooniad on pehmed.
Püreesta või hõõru läbi sõela ning jaota kuum moos steriliseeritud purkidesse.

Retsept on mugandatud soome ajakirjast MAKU (Ruusukvittenimarmeladi)
LISA KOMMENTAAR