Veisesaba veinikastmes

Veini ja tugevamaitselise lihapuljongi segus aeglaselt hautatud härjasaba.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tükeldatud veisesaba

2 sl nisujahu

3 šalottsibulat

tükk varssellerit

300 g šampinjone

2-3 porgandit

2-3 küüslauguküünt

2 sl õli

4 dl punast veini või valget veini

8 dl kanget lihapuljongit

paar oksa tüümiani e. aed-liivateed

1 loorberileht

soola ja musta pipart

Valmistamine

Maitsesta sabatükid soola ja pipraga, veereta nisujahus ja prae väheses õlis ümberringi pruuniks. Tõsta pannilt kõrvale.

Koori sibul ning haki koos selleriga peeneks. Lõika šampinjonid pooleks, tükelda porgandid. Koori küüslauguküüned ning purusta need kergelt.

Kuumuta potis aedviljad ja seened kergelt läbi. Lisa vein ja lihapuljong ning pruunistatud veisesabatükid, maitseks tüümiani ja loorberileht.

Hauta tasasel tulel või 160-kraadises ahjus 3-3,5 tundi, kuni liha kontidelt kergesti lahti tuleb, vajadusel lisa hautamise ajal veel vett, et liha kuivale ei jääks..

Serveeri nt kartulite, kartulipudru või tagliatelle makaronidega.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 06.11.2008 08:11

Saba ei olnud päris härja oma, aga ajas asja ära. Naljakas oli see kui hakkasin turult kottidega koju tulema ja meetrine sabakönt kotist välja ulatus. Poolel teel meenus, et lihakirves on välja laenutatud, kõmpisin siis tagasi ja palusin parajateks tükkideks lõigata, mida ka ilusti tehti. Toit ise oli väga hea,võtsin koos mehega kaks portsu.

Pille
postitatud 06.09.2017 21:32

Zoozi saadetud foto:

Mann
postitatud 16.11.2008 08:39

Tegin suht sarnase retsepti järgi ja oli täeliselt hea.

Aire1
postitatud 11.12.2010 13:33

Tegin esimest korda ja sõin ka esimest korda elus härjasaba. Maitsev, maitsev ja teen veel. Kasutasin šampinjonide asemel pilvikuid. Ma ei leidnud mitut küüslauguküünt vaja läheb?

Maris (1.12.2008)
postitatud 22.02.2012 12:12

Eile võõrtustasin selliseid külalisi, kes meil harva käivad ja otsustasin valmistada minu jaoks ahvatlevaks muutunud härjasaba veinikastmes. Ootused olid kõrged. Ja nüüd ma ei teagi, kas minule müüdud saba oli kuidagi eriti lihavaene või on kõik nad sellised. Zoozi ja Pille piltidel oli ikka liha ka, aga minul oli lihtsalt 2 kg konte. hmm Kaste tuli hea maitsega, aga ise tundsin seda kondihunnikut külalistele serveerides pisut ebamugavalt. Rääkisin neile taustaloo lahti ja ega viisakad inimesed ju nina kirtsuta, aga neh... hmm

Hexy
postitatud 04.09.2017 11:23

Väga maitsev, sõime koos kartuli-lillkapsapüreega