Härjasaba frikassee

Frikassee on valge kreemjas ja veidi hapukas hautis-kaste. Siinne härjasabafrikassee retsept on pärit Peeter Piheli saatest "Peetri köök".

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 tk tükeldatud härja-, veise- või lehmasaba

2 l kana- puljongit

1 tk loorberilehte

punt tüümiani e. aed-liivateed

1 tl musta pipart

100 g toorsuitsu- peekonit

2 tk pesa- ehk šalottsibulat

200 g šampinjone

3 dl kuiva valget veini

3 dl rõõska koort

2 sl Dijoni sinepit

peotäis siledalehist peterselli

oliiviõli

500 g tagliatelle makarone

Valmistamine

Pane tükeldatud härjasaba koos kanapuljongiga keema.
Mähi loorberileht, tüümian ja pipar marlitüki sisse ja pane saadud "kotike" samuti puljongisse. Koori hoolikalt vaht ja vähenda kuumust.
Keeda, kuni liha on pehme, siis eemalda liha kondi küljest. (Keemispuljong jäta alles, osa sellest läheb hiljem roa valmistamise juures vaja.)
Tükelda peekon ja sibulad ning prae pannil läbi. Lisa puhastatud härjasabaliha.
Kuumuta veel mõned minutid ja lisa valge vein. Keeda, kuni veinist on alles pool ja siis lisa puljong. Keeda taas vedelikku veidi vähemaks, sega juurde sinep ja koor.
Lase koorel pisut paksemaks keeda ja maitsesta lehtpeterselli ja tüümianiga. Serveeri koos tagliatelle pastaga.

Juuresoleva foto saatis kasutaja Zoozi. (Sabapilt © Nami-Nami)
LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 19.09.2010 23:01

Ei olnud kõige parem.