Kanakintsud koorekastmes

Prantsusepärane roog, kus kanakintsud on sinepi-veinimaitselises koorekastmes hästi pehmeks hautatud. Kõrvale paku keedetud kartuleid.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl võid

1 kg kanakintsu

soola ja musta pipart

Kaste:

1 sibul

4 küüslauguküünt

2 dl kuiva valget veini

1 tl kontsentreeritud tomatipastat

2 dl 35% rõõska koort

2 sl mahedat sinepit

soola ja musta pipart

1 sl hakitud siledalehist peterselli

2 sl hakitud murulauku

Valmistamine

Sulata pannil või ja pruunista kanakintse mõlemalt poolt 10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta kõrvale.

Kuumuta pannil paar minutit hakitud sibulat ja küüslauku. Lisa vein ja tomatipasta ning kuumuta segu, kuni see on poole võrra redutseerunud. Lisa rõõsk koor ja sinep ja petersellivarred, sega korralikult läbi. 

Tõsta pruunistatud kanakintsud uuesti kastmesse, lase keema tõusta. Siis alanda kuumust ning hauta u 30 minutit, kuni kanakintsud on mõnusalt pehmed.

Noki petersellivarred välja, puista üle hakitud petersellilehtede ja murulauguga ja serveeri nt keedetud kartulitega.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Mari-Liis
postitatud 14.03.2010 22:01

Väga maitsev kanaroog! Ma hautasin neid koorekastmes ikka 40-45 minutit lisaks- siis olid ülipehmed ja suussulavad.

Mari-Liisile
postitatud 28.03.2021 16:47

Kas siis seda koort annab nii kaua keeta?)

Evelyn L @ FB
postitatud 21.01.2013 13:13

Ülihea!

friida
postitatud 05.12.2013 19:15

Meeldis.

Kersti
postitatud 12.11.2016 16:14

Väga mõnus tvistiga nö kodune söök. Järgmine kord hautan vist tõesti 10-15 min rohkemgi :) Aitäh!

Anu
postitatud 29.03.2018 18:16

Väga maitsev roog, olen seda juba mitu korda teinud. Täna kees koor mingil põhjusel kokku, milles viga võib olla?

Ilse
postitatud 17.01.2020 14:15

See on üks väga maitsev kanaroog, olen seda tihti teinud ja kindlasti teen veel.

blanco
postitatud 18.04.2020 15:29

Jumalikult lihtne ja maitsev.

Maripuu
postitatud 18.11.2020 19:03

Hautasin kokku tund aega ja super hea tuli! :)

Silvia Saarsalu
postitatud 26.01.2021 18:29

äna tuli isu katsetada. Veini panin ikka veits rohkem, kui retsept nõudis. Kõrvale keetsin riisi, veits lappama läks, aga hea ikkagi.

veinist asja juures
postitatud 28.03.2021 16:49

Minul nagu veini polegi võtta, aga tööhoog juba sees.Mis välja tuleb, ei teagi.

Marii Tasuja
postitatud 04.04.2022 20:09

Imemaitsev kaste, et seda jooks lausa tassist :D

Siiri T.
postitatud 19.02.2023 10:36

Sai kohe katsetatud ja imemaitsev.

Ago T.
postitatud 17.02.2024 13:09

Selle vahega, et kuna alkopood oli meil kinni, siis veini asemel kasutasin kuiva õunasiidrit ja hautasin madalal kuumusel poole tunni asemel 45-50 minutit. Lisandiks sobib suurepäraselt basmatiriis.