Mannapuder (põhiretsept)

Suhkru asemel võib hommikuputru ka meega maitsestada.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 l piima

1.5 dl mannat

maitse järgi vedelat mett või suhkrut

näputäis soola

kaneeli

Valmistamine

Kuumuta piim keemiseni. Klopi juurde manna. Hauta tasasel tulel umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades. 

Maitsesta puder näpuotsatäie soola ja mee või suhkruga. Puista pudrule peale kaneeli, 'silmaks' lisa moosi.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

sirliiz
postitatud 11.04.2010 20:39

Mõned meist vajavad ka mannapudru jaoks retsepti... nagu mina näiteks :) Mesi on kindlasti väga hea variant pudru maitsestamiseks, mõnus mekk jääb.

Pille
posted on 27.05.2016 14:21

Sirliiz saatis pildi ka:

Dee
postitatud 07.03.2012 22:21

Ma tavaliselt ei magusta mannaputru, aga meega oli küll hea.

Hexy
postitatud 03.02.2013 12:12

Hea retsept, tegin pool kogust, panin 2tl mett.

mm
postitatud 05.02.2017 09:40

Mina vajan retsepti tavaliselt manna koguse meenutammiseks kuna teen mannaputru väga harva

Auh
postitatud 29.07.2017 15:44

Ma teen mannaputru väga tihti, aga enamasti söön seda soolasena ja silma panen võid.

Akaatsia
postitatud 12.09.2017 09:04

Täna hommikul just tegin lastele :-)

Kairi Nisamedtinov
postitatud 12.09.2017 09:20

Teeme mannaputru siis, kui täiskasvanud mannapudrupõlgurid kodust ära on ehk siis pereisa lähetuses viibib :). Ise lastega maiustan meelsasti mannapudruga.

Signe Pärt
postitatud 13.09.2017 09:13

Mannapuder on siis hea kui too on pigem vedel ja hõrk kui tahke. Soola-suhkru maitse peab olema nii tasakaalus, et kumbki ei domineeri. Et saab süüa nii või-soolaga kui moosiga. Meil tehti alati hästi õhuline puder, kus oli palju piima. Kuumalt alguses sulavõiga, millel tsipakene soola raputatud ja seejärel lemmikmoosiga. Jube hea :) Ja lastele vahel löödi mõned korrad miksriga vahtu ka, et õhulisem oleks.
Kui mannat liiga palju, on koostis selline vastik plönn. Ja noh, eks iga pudru annab pekki keeta :)
Mannapuder on lapsepõlvest saadik lemmik olnud, alles täiskasvanuna olen õppinud muid ka sööma.

Esimene kord
postitatud 26.11.2017 16:00

Väga hea puder oli, kuid tegin veidi teistmoodi. Liitrist piimast panin u 800ml potti keema, ülejäänud jätsin tassi sisse ning segasin mannaga ära. Kui piim keema hakkas, segasin piima-manna segu vaikselt juurde. Panin teelusika soola, kaks suhkurt ja tuli imeline! Sõime kaneeliga.

Jon
postitatud 06.06.2019 08:02

Väga hea

mina
postitatud 20.11.2019 21:33

mulle meeldis