Avokaado-apelsinisalat mozzarellaga

Avokaado-apelsini--mozzarella salat sobib hästi eelroaks koos krõbeda leivaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1-2 potti erinevat sorti lehtsalatit

2 küpset avokaadot

1 sl sidrunimahla

soola ja musta pipart

1-2 apelsini

150 g mozzarella-pallikesi

palsamiäädikat

külmpressitud oliiviõli

Valmistamine

Pese salatilehed ja kuivata hoolega.

Poolita avokaadod, eemalda kivid ning uurista viljaliha lusika abil välja. Lõika viljaliha viiludeks või väikesteks kuubikuteks. Pritsi koheselt sidrunimahlaga, et pruunistumist vältida, siis maitsesta vähese soola ja musta pipraga. 

Koori apelsinid terava noaga ning lõika segmentideks.

Laota salatilehed, avokaado ja apelsinisegmendid madalale vaagnale.

Kurna mozzarellapallid ning laota saaltile, maitsesta pipra-soolaga.

Vahetult enne serveerimist nirista peale palsamäädikat ja oliiviõli.

Soomekeelse Valio retsept (Avokado-appelsiinisalaatti). Pildi tegi Martiina.

LISA KOMMENTAAR

CarpeDiem
postitatud 12.05.2010 10:01

Väga mõnus kooslus - maitsed tasakaalustuvad suurepäraselt! Kasutasin punast apelsini ja tavalist mozzarellat, salatiteks peasalat ja põldsalat.

CarpeDiem
postitatud 11.11.2015 18:30

Pilt ka:

Siiri
postitatud 18.02.2011 20:02

nam, väga maitsev oli! Ei oleks uskunud.

Tiina
postitatud 01.02.2014 21:05

Ei tulnud suurem asi. Ehk peaks rohkem apelsini ja vähem avokaadot panema (mul oli hiiglaslik avokaado).

Martiina
postitatud 11.11.2015 18:29

Mõnus ja toitev salat!