Kartuli-kukeseenesupp

Selle supi jaoks sain inspiratsiooni klassikuks muutunud 1984. a. ilmunud “Kokaraamatust”, aga keedetud kartulite riivimisest ja kartulikeeduleeme jahuga paksendamise asemel riivin kartulid juba toorest peast ära.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 l vett

4 kartulit

4 tera musta pipart

3 tera vürtspipart

soola

400 g kukeseeni

2 sibulat

100 g võid

Serveerimiseks:

4 sl hapukoort

värsket tilli

Valmistamine

Kuumuta potis vesi ja vürtsid keemiseni. Samal ajal koori kartulid ja riivi jämedalt või peenelt. Pane keeva vette, maitsesta soolaga ja keeda, kuni kartulid on täiesti pehmed. 

Haki kukeseened ja sibul, pane koos võiga pannile, maitsesta soolaga ja prae korralikult läbi.

Lisa praetud kukeseene-sibulasegu supipotti. Sega juurde hakitud till. Maitsesta supp parajaks, kuumuta läbi ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid tummisemat suppi, siis lisa rõõska koort, toorjuustu või sulatatud juustu!
  • Retseptiidee 1984. a. ilmunud raamatust "Kokaraamat". Seal raamatus keedeti kartulid pehmeks, siis hõõruti läbi sõela. Keeduleem paksendati 2 sl jahuga ja siis segati praetud seene-sibulaseguga. 

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 27.07.2009 20:42

Maitsev supp. Meeldis ka mehele, kes muidu suurt midagi kukeseentest ei arva ;)

Hexy
postitatud 10.08.2010 11:47

Hea supp, meeldis isegi lapsele, kes muidu seeni ei fänna.

Tiina
postitatud 17.09.2016 09:43

Keele viib alla

Pille
postitatud 17.09.2016 10:16

Kui tore lugeda, Tiina!!

Julia Rozenfeld
postitatud 25.09.2022 09:14

Väga lihtne ja maitsev! Tänan väga retsepti eest, tihti kasutan!

Pille
postitatud 04.10.2022 08:46

2015. a olen sellise pildi teinud :)