Sinepine seapraad küpsetuskotis

Sinepi-meemarinaadis kamaraga seapraad küpsetatakse küpsetuskotis - siis jääb liha eriti mahlane. Serveeri koos ahjukartulite ja köögiviljadega.

Kasuta nt Rakvere LK seapraadi või seapraadi abalihast. Taisema liha armastajad valivad sea välisfilee kamaraga :)

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kamaraga sealiha

2 sl sinepit

1 sl mett

1 tl soola

1 tl purustatud musta pipart

Valmistamine

Sega sinep, mesi, sool ja pipar omavahel ning hõõru lihale. Pane liha küpsetuskotti, tõsta ahjupannile või -vormi ning pane paariks tunniks jahedasse maitsestuma.

Lõika küpsetuskoti ühte nurka väike auk, et aur välja pääseks ning tõsta praad eelkuumutatud 150kraadises ahjus. Küpseta umbes 1,5-2 tundi, kuni liha sisetemperatuur on u 75 kraadi.

NB! Kui soovid, võid üsna lõpus küpsetuskoti pealt lahti lõigata ja veidi kuumust tõsta, et liha veidi pruunistuks. 

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 18.04.2009 21:54

Tõeliselt hea liha tuli selle marinaadiga. Panin ahju samasse küpsetuskotti vähese soolaga üleraputatud kartulid ja porgandid ning lisasin kotti ka ca 2 spl vett. Nii sain kastet ka. Pole kaua aega nii mahlast ja hea maitsega praadi saanud. :)

Aire1
postitatud 01.02.2010 08:48

Väga mõnus marinaad, tegin abatükist ilma vett lisamata ja kastet tuli parasjagu. Kindlasti läheb kordamisele.

tziiki
postitatud 12.07.2010 15:25

väga mõnus ja mahlane liha tuli. See marinaad oli tõsiselt hea. Võtsin suurema lihatüki-veidi üle 2 kg, aga pigem tuleks võtta väiksemad tükid-siis jõuab marinaad rohkem lihani.

Pille
posted on 14.12.2015 11:32

Tziiki saatis sellise pildi 2010. a.

Hexy
postitatud 26.12.2012 13:00

Proovisin seda küpsetada ema ahjus, ei jäänud mahlane. Ma arvan, et viga oli ahjus, kuna mul ka seal tehtud küpsetised alati ei õnnestu. Proovin varsti oma koduses tuttavas ahjus uuesti teha.

Liisu
postitatud 17.02.2013 18:54

Väga maitsev ja mahlane jäi.

Seest mahlane
postitatud 24.11.2014 12:37

Soomes on jõuluroog JOULUKINKKU - see ostetakse peost külmetatult, lastakse enne valmistamist toas sulada ja pistetakse tsellofankotti. Need on nii 3-10 kilosed, ka suuremaid.

http://static.iltalehti.fi/ruoka/kinkkukriisietu1408_ru.jpg

Rusikareegel on 1 tund kilo kohta, ... aga olenevalt tüki suurusest üle 200 kraadises lastakse pool tundi ja rohkem olla, siis keeratakse temperatuur 110 peale.

Olen siin elanud 16 aastat, neid on tehtud hulgem selle aja jooksul. Mida ma siis oma jutuga tahan öelda? Seda, et kui teete liiga kuumas, tuleb praad kuiv. Kõige parem on torgata sisse termomeeter ja 75 kraadi juures välja võtta ahjust. Lõpu poole tuleb pidevalt kraadi jägida, et üle ei lähe. On ka endal juhtunud, et õige aeg üle läheb.

Ehk proovite temperatuuriga mängida?

järvepiiga
postitatud 15.12.2015 13:42

Väga hea liha retsept aga fooliumis 10 x parem!!!

Ruth Leppik
postitatud 25.12.2015 10:11

Retsept hea aga mina paneksin küpsetuskoti asemel fooliumisse, sest fooliumis 10 x parem!!!!

Reesi Cooper
posted on 25.12.2015 10:28

Peaks proovima mõlemit varianti..

Ruth Leppik
posted on 25.12.2015 10:55

muidugi aga kuna ma ise kokk ja proovisin kunagi ammu küpsetuskottiga ja sain pettuse osaliseks, kuna liha maitse polnud see mida oleks soovinud ja peale selle teen kõik lihad, kalad juurikad mida iganes fooliumiga aga küpsetuskotid viskasin minema!!!

Reesi Cooper
posted on 25.12.2015 17:20

mulle meeldis see mõte, et ahi jääb ehk küpsetamisel puhtamaks, aga eks küpsetuskotid ka lõpus avatakse pealt..

Vaike Silmato
postitatud 14.02.2016 08:44

Just eile tegin, teen seda sageli.